Sport

Crainic: „Vreau să mă impun în echipa mare“

<p>Octavian Crainic este unul dintre juniorii clujeni promovaţi la începutul acestui sezon în echipa mare a „U“ Mobitelco BT Cluj.</p> <p />

Tânărul baschetbalist, care joacă pe poziţia a patra, are, la nici 19 ani, 2.01 m înălţime. Octavia Crainic a acordat un interviu pentru site-ul clubului, în care a menţionat că primele experienţe baschetbalistice le-a avut când era în clasa 1. „Apoi mi-am rupt mâna şi nu am mai făcut doi ani sport. Mai târziu, când am văzut că toată lumea era cu fotbalul, m-am apucat şi eu, am făcut vreo trei luni la «U» Cluj, dar nu mi-a plăcut. Prin clasa a 5-a m-am apucat serios de baschet şi am mers la Viitorul, iar de atunci nu am mai lăsat mingea de baschet”, a povestit Crainic. El a menţionat că prima medalie de aur a primit-o la U-16 ani. „La Viitorul am lucrat cu antrenorii Cornel Bochis, Liviu Morariu şi Florin Covaciu. În acest sezon joc şi în Divizia B. Am de asemenea două prezenţe la Campionatul European Divizia B, cu echipa naţională U 18 şi o prezenţă la U 17”, a explicat baschetbalistul.

El a mai declarat, cu privire la trecerea la echipa mare, că este o diferenţă ca de la cer la pământ. „Baschetul juvenil nu se poate compara cu ce este la profesionişti. Nu neapărat tactic, jocul fizic este foarte solicitant”, a explicat Crainic. Despre planurile de viitor, sportivul a menţionat că anul acesta va termina liceul şi că vrea să rămână în Cluj, la facultate: „Mi-aş dori să rămân la «U» Mobitelco BT, să mă impun aici, dar nu ştiu unde mă va duce soarta. Îmi va fi greu pentru că este o echipă de top, cu pretenţii”


Întrebat ce a simţit când a fost promovat la prima echipă, Octavian Crainic a recunoscut că nu a fost foarte emoţionat, dar că este mai greu este la antrenamente, deoarece la seniori sunt două antrenamente pe zi, iar acum are şi programul de individualizare.

Tânărul baschetbalist a vorbit şi despre emoţiile de pe teren. „În primul meci când am jucat la echipa mare pe teren propriu, am avut mari emoţii! Când vezi atâţia oameni în sală e destul de greu să te concentrezi. La juniori, mai mult de 100 de oameni nu au fost în sală, indiferent dacă era campionat european sau naţional. E o senzaţie frumoasă!”, a menţionat Crainic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter