Sport

Trei medalii pentru România la Grand Prix-ul din Coreea de Sud

Delegaţia României, participantă la Grand Prix-ul de judo de la Jeju (Coreea de Sud), a obţinut trei medalii, una de argint şi două de bronz.

Sursa foto: zimbio.com Sursa foto: zimbio.com

La categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu (foto) a câştigat înainte de limită primele două meciuri, cu Jia Lin Yang (Coreea de Sud) şi Şuşana Hevondian (Ucraina). În finală, Căprioriu a luptat cu japoneza Christa Deguchi, în faţa căreia a pierdut prin ippon cu un minut înainte de sfârşitul meciului. Pentru această performanţă, Corina Caprioriu a obţinut 180 de puncte în clasamentul IJF şi un cec de 2.000 de dolari.

La categoria 52 de kilograme, Andreea Chiţu a avut un prim tur liber, în timp ce Larisa Florian a trecut de sud-coreeanca Ji Yeong Jang înainte de limită. În meciul următor, cele două românce s-au aflat faţă în faţă pe tatami, iar Larisa Florian a câştigat prin ippon întâlnirea cu Andreea Chiţu, numărul 5 mondial. În semifinale, Florian a pierdut la Eun Jung din Coreea de Sud, dar a câştigat întâlnirea pentru medalia de bronz în faţa unei alte sportive din ţara gazdă, Ju Hee Ha.


Tot medalie de bronz a obţinut şi Andreea Chiţu după două meciuri câştigate în recalificări, ultimul prin ippon la Tetiana Leviţka din Ucraina. Atât Chiţu, cât şi Florian au primit fiecare câte 120 de puncte în clasamentul IJF şi un cec de 1.000 dolari.

În ultimul Grand Prix de judo al anului au fost înscrişi 185 de judoka din 30 de ţări de pe cinci continente. Turneul a fost dotat cu premii totale în valoare de 100.000 de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter