Sport

Andreea Paul: Candidatul pe care îl va propune dreapta la prezidențiale va fi din PDL

Candidatul pe care îl va propune dreapta românească va fi cel cu șansele cele mai mari și va fi din PDL, a declarat, sâmbătă, la Târgu Mureș, vicepreședintele Partidului Democrat Liberal Andreea Paul.

''Azi PDL are obligația de a se confirma ca cel mai puternic partid de centru dreapta din România, căci cel mai puternic partid de opoziție este deja. Odată confirmat, mergem pe unificarea dreptei, în jurul PDL. Dacă vă uitați mai fin în centrele mici de partide ce se revendică de dreapta sau de centru dreapta, veți vedea că sunt tot membri PDL plecați. Pe scurt, ne unim cu noi înșine, când ne unim. Candidatul pe care îl va propune dreapta românească va fi cel care va avea șansele cele mai mari și va fi din PDL. Și de ce? Simplu, pentru că are cea mai mare credibilitate și are notorietate, crește rapid. PDL s-a dovedit că nu este partid buzunar și nici partid gata a fi cumpărat sau moștenit'', a susținut Andreea Paul, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

La rândul său, prim-vicepreședintele PDL Dorin Florea a arătat că PDL trebuie să termine întâi organizarea internă, apoi să meargă în fața celorlalte grupări de dreapta și să le ceară sprijinul.


''Pentru că foarte mulți se trezesc că i-a făcut mama candidați la Președinție, mâine nu au nici structură și vin mâine și îți spun că ei sunt cei mai buni. Trebuie să muncească cineva în teritoriu. De aceea PDL și-a prioritizat lucrurile: să știu clar că am făcut ordine în organizații, că am văzut unde sunt probleme, deci în paralel s-au văzut și organizațiile și au dat și girul unui candidat. După care intrăm în competiție cu ceilalți. Se pune la masă care-i bine plasat, dar vii cu argumente, nu că unul are ochi albaștri, unul căprui. Cei care țin cu adevărat la reformarea dreptei suntem noi, pentru că am pus accent pe teritoriu, primul lucru, pe a funcționa un partid. Din păcate mulți văd partidele, îmi găsesc un lider carismatic, după care am definit partidul, să face oastea de strânsură în spate și te miri după aceea că nu ai partid, că au plecat, că au fugit, că încearcă să se răsfețe'', a susținut Dorin Florea.

Acesta a arătat că PDL nu mai e ''partidul lider'' și că orice om responsabil politic consideră normal ca mai întâi să își pună la punct organizațiile din teritoriu, după care să urmărească unirea dreptei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter