Sport

Dragomir dă vina pe Duru

Dumitru Dragomir, președintele LPF, a declaratcă directorul administraţiei de licenţiere al FRF, Viorel Duru, este vinovat de toate „nenorocirile“ din fotbalul românesc din ultimii ani, inclusiv de cazul Rapid/Concordia.

Dragomir susţine că FRF a ales un dosar de licenţiere cu condiţii foarte greu de îndeplinit pentru ca Viorel Duru „să facă ce vrea la masa verde“: „Pentru mine meritul sportiv primează în toate situaţiile din lume. Rapid a terminat pe locul 8. Cine îmi spune mie că Duru, care poate să scoată dosare cum vrea el, poate să scoată Rapidul cum vrea el şi să ajungă România cum a ajuns acum din punct de vedere al imaginii în Europa. Asta se datorează numai salariatului Duru care a încurcat pe toată lumea, Craiova, Timişoara, Bistriţa, Oradea şi aşa mai departe. De ce noi, România, nu am luat dosarul de licenţiere pe care l-a luat Spania, Anglia, Germania? A, ca să fii la mâna unui om care poate să facă ce vrea din fotbal la masa verde. Şi atunci cum să îl acuzi pe Dragomir de ceva?“, a explicat oficialul Ligii.

Dumitru Dragomir îl acuză pe Viorel Duru şi pentru că LPF a acordat în 2011 banii din drepturile TV clubului Universtiatea Craiova ca urmare a unui document fals semnat de directorul de licenţiere. „Rapid a terminat pe locul 8. Noi trebuia să fim mai maleabili la comisia de licenţiere. De acolo au plecat toate fisurile în ultimii trei ani şi toate necazurile. Eu am primit de la comisia de licenţiere un document fals şi am dat banii din drepturile TV Craiovei. Certificatul de licenţiere trimis de FRF este fals şi când ne-a chemat Garda Financiară şi ANAF-ul la FRF, domnul Duru a spus că este «eroare material㻓, a menţionat Dragomir.


În opinia şefului LPF, comisia de licenţiere trebuia să acorde provizoriu licenţa grupării Rapid până la decizia Tribunalului Bucureşti în ceea ce priveşte planul de reorganizare. „Comisia de licenţiere trebuia să dea aviz Rapidului până primea aprobarea planului de reorganizare. Dar nu s-a vrut din partea federaţei, a comisiei de licenţiere. De aici a plecat toată nenorocirea. Când a văzut că U Cluj a câştigat la TAS, comisia de licenţiere trebuia să revizuiască dosarul Rapidului şi să îi dea acceptul provizoriu. Dacă Rapid primeşte aprobarea planului de reorganizare în septembrie, cum a fost scos Rapidul din Liga 1? Cum răspunde Duru la chestia asta? Şi nu se poate vorbi de termene limită, pentru că instanţele judecătoreşti nu sunt la dispoziţia comisiilor sau a FRF“, a afirmat preşedintele Ligii.

Dragomir spune că a solicitat FRF demiterea directorului administraţiei de licenţiere, pe care îl consideră vinovat şi în cazul "Concordia Chiajna-Rapid", dar Mircea Sandu nu l-a dat afară chiar dacă a promis acest lucru într-o Adunare Generală.

Ultimele Stiri
abonare newsletter