Sport

Încep pregătirile pentru dubla cu Ungaria și Turcia

Victor Pițurcă a convocat 14 stranieri pentru amicalul cu Slovacia, premergător meciurilor cu Ungaria și Turcia din preliminariile CM 2014.

România va juca la începutul lunii septembrie două partide importante pentru calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial Brazilia – 2014, ambele acasă, cu Ungaria și Turcia.

Ultimul test al „tricolorilor“ înainte de dubla decisivă cu cele două echipe balcanice va fi amicalul cu Slovacia, din 14 august. Victor Pițurcă a anuțat din timp convocările „de principiu“ către 14 fotbaliști români care evoluează în campionate din străinătate: Bogdan Lobonţ (AS Roma), Constantin Nica (Atalanta), Paul Papp (Chievo), Dorin Goian (Asteras Tripolis), Răzvan Raţ (West Ham), Costin Lazăr (PAOK), George Florescu (Dinamo Moscova), Gabriel Torje (Udinese), Bănel Nicoliţă (AS Saint-Etienne), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Aurelian Chiţu (Valenciennes), Marius Alexe (US Sassuolo), Claudiu Keşeru (Bastia) şi Bogdan Stancu (Genclerbirligi).
Lotul definitiv va fi anunţat decătre selecționer în data de 11 august, după încheierea derby-ului României, Dinamo - Steaua, din etapa a patra a Ligii 1. Reunirea lotului va avea loc o zi mai târziu, 12 august, la ora 12, la centrul FRF de la Mogoşoaia.
România va întâlni Ungaria, pe Arena Națională, în 6 septembrie. Maghiarii au 11 puncte în grupa D europeană de calificare la CM, iar românii 10. Elevii lui Victori Pițurcă au nevoie de o victorie pentru a deveni favoriți la locul secund în grupă, care duce la baraj. Locul 1, care duce direct în Brazilia, este deja acontat practic de Olanda, lider autoritar cu 18 p din 18 posibile. După meciul cu Ungaria, „tricolorii“ vor avea un alt test dificil, la doar patru zile distanță. România va juca împotriva Turciei, tot la București, în 10 septembrie.  


Pițurcă își face griji pentru gazon

Selecționerul Victor Pițurcă nu este încă decis asupra lotului cu care va abordat cele două partide importante de la începutul lunii septembrie, dar își face griji în privința calității gazonului de pe Arena Națională. Suprafața de joc de pe cel mai mare stadion al țării arată îngrijorător, în ciuda faptului că a fost schimbată de mai multe ori în cei doi ani de la inaugararea arenei.
„Mă îngrijorează starea gazonului, fiindcă chiar am fost pe stadion. A venit o firmă nouă pe care o cunosc, sunt profesionişti, sunt convins că în scurt timp gazonul va arăta altfel, problema e că sunt foarte multe meciuri între timp pe acest teren. Steaua va juca acolo, dar e o problemă dacă trec de Dinamo Tbilisi. Sper ca primul meci din playoff să se joace în deplasare ca să fie timp să se schimbe gazonul. După meciul cu Slovacia, din ce am înţeles de la preşedintele Mircea Sandu, se va schimba gazonul. E extrem de important să fie schimbat“, a spus selecționerul, conform Pro Sport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter