Sport

Borussia – Bayern, a patra finală între echipe din aceeași țară

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/25/wembley final.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Borussia Dortmund și Bayern Munchen vor juca în această seară cu trofeul Ligii Campionilor pe masă, pe stadionul Wembley din Londra. </strong>


Este pentru a patra oară în istorie când două echipe din aceeași țară ajung în finala celei mai importante competiții intercluburi din lume. Prima astfel de finală s-a jucat în 2000, când Real Madrid s-a impus în fața Valenciei (la care juca Adrian Ilie) cu 3-0. A doua a avut loc doar trei ani mai târziu, când AC Milan a învins pe Juventus Torina la lovituri de departajare, pe Old Trafford din Manchester. Iar cea de a treia a opus două echipe din Anglia: Manchester United a învins pe Chelsea, tot după lovituri de departajare, în 2008, la Moscova.
Bayern este favorită în această seară. Noua campioană a Germaniei și-a spulberat toți adversarii, atâat în campionatul intern cât și în Liga Campionilor. Pe lângă asta, Dortmund nu se poate baza pe unul dintre cei mai buni jucători din lot, Mario Gotze, care din vară va juca chiar la rivala Bayern, este accidentat.

Finala Ligii Campionilor se va disputa în această seară, pe stadionul Wembley din Londra, de la ora 21.45. Meciul va fi transmis în România de TVR 1, DigiSport 1 și DolceSport 1. Brigada italiană compusă din Nicola Rizzolli (central), Renato Faverani, Andrea Stefani (tușieri), Gianluca Rocchi și Paolo Tagliavento (arbitrii de poartă) va oficia partida.  

Foto: http://www.gdefon.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter