Sport

„Blat“ pentru Balonul de Aur?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/10/messi-ballon-d-or.jpg" border="0" alt="Balonul de Aur" title="Balonul de Aur" style="float: right; margin: 2px 5px; border: 0px none;" />Balonul de Aur a ajuns, pentru a patra oară consecutiv, la Lionel Messi. La două zile după decernarea premiului în cadrul galei de la Zürich, mai mulţi dintre votanţi s-au plâns în presa locală şi pe Twitter că voturile le-au fost schimbate de FIFA!</strong></p>

Printre aceştia se numără Buffon, Thiago Silva şi selecţionerul Columbiei, Jose Pekerman. Votanţii care acuză FIFA de schimbare a opţiunilor:

Thomas Rosicky (jucător Arsenal / Cehia): „Jur că am votat cu Cristiano Ronaldo, dar FIFA a dat votul meu lui Messi“

Gianluigi Buffon (jucător Juventus / Italia): „Am votat cu Cristiano Ronaldo, dar pe liste votul meu e pentru Pirlo“

Thiago Silva (jucător PSG / Brazilia): „L-am votat pe Cristiano Ronaldo, dar votul meu, conform FIFA, s-a dus la Messi. E trist ce se întâmplă“

Jose Pekerman (selecţioner Columbia): "Normal că am votat cu Falcao. FIFA a zis totuşi că am votat cu Messi. Nu ştiu ce s-a întâmplat, dar eu nu am votat Messi"
Nurdin Saleh (jurnalist din Indonesia) spune că a votat cu Xavi, dar votul său i-a fost atribuit lui Messi

Tomas Danilevicius (jucător Juve Stabia / Lituania) a votat cu Messi, dar pe listele FIFA apare că ar fi votat cu Ibrahimovic.

Conform FIFA, Messi a fost votat de 41,28% dintre jurnaliştii, jucătorii şi antrenorii de pe întreg mapamondul, procent ce i-a adus mult râvnitul trofeu. Pe următoarele două locuri s-au clasat Cristiano Ronaldo (23,47%) şi Andres Iniesta (10,78%).

 


sursa: www.prosport.ro

abonare newsletter