Sport

Intrați în acest weekend în atmosfera estivală a orientării în alergare! Vezi câți concurenți vor participa pentru câștigarea Cupei Transylvania Open ediția 23.

În perioada 25-26 mai, pădurile de lângă Feiurdeni și Pădureni vor găzdui concursurile de orientare în alergare pentru Trofeul Transylvania Open.

Cupa Transylvania Open ediția 21, cei 3 organizatori în prim-plan / Sursa foto: monitorulcj.ro Cupa Transylvania Open ediția 21, cei 3 organizatori în prim-plan / Sursa foto: monitorulcj.ro


C.S. TranSilva Cluj în colaborare cu Federația Română de Orientare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj și Asociația Județeană de Orientare Cluj vor fi organizatorii competiției din acest an.

PESTE 300 DE CONCURENȚI AȘTEPTAȚI LA START

La cele două zile de concurs s-au înscris peste 300 de sportivi din 27 de cluburi din mai multe județe ale țării, dar și concurenți neafiliați, în 17 de categorii de vârstă (de la 10 ani la 80+ ani) la bărbați și 14 categorii de vârstă la femei (de la 10 ani la 75 ani), respectiv categoria OPEN, OPEN TEHNIC și FAMILY.


Pe lângă sportivii români, sunt așteptați la competiție concurenții care vor veni din 6 țări, legitimați la 9 cluburi din Austria, Elveția, Germania, Israel, Ucraina și Ungaria.

Trasatorul competiției celor două etape Fey Sándor și controlorul Kuszálik József, vor fi ajutați la desfășurarea în condiții bune a concursului de o echipă mare, începând cu coechipieri de club,  de cei care se ocupă de sistemul electronic de control și cronometraj și până la cei care vor monta și demonta traseele.


DATE TEHNICE

Centrul de concurs este situat la aproximativ 16 km de Cluj-Napoca, iar terenul unde se vor desfășura cele două etape este unul deluros, cu relief frământat, acoperit cu păduri foioase şi conifere, teren semideschis.


Concurenții vor avea de parcurs trasee între 1,7 km cu o diferență de nivel de 45 m și șase puncte de control (pentru copii cu vârsta până la 10 ani) și 9,7 km cu 420 m diferență de nivel și 25 puncte de control (pentru bărbații de 21 de ani). Traseele fetelor și a băieților de 10 ani vor fi marcate pe teren.

Concursul are formatul individual de zi, medie (MD)și lungă (LD) distanță și se va încheia cu o festivitate de premiere, unde vor fi premiate de clubul organizator primele 3 locuri, prin însumarea timpilor de la cele două etape. 


PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Sâmbătă, 25 mai 2024, ora 11 - start Transylvania Open etapa 1 (MD)
Duminică, 26 mai 2024, ora 10 -start Transylvania Open etapa 2 (LD) + Selecție lot național tineret + juniori

Duminică, 26 mai 2024, ora 13:30 - premiere Transylvania Open

Despre locațiile etapelor și condițiile de participare, cei interesați pot afla mai multe pe adresele de web www.orienteering.ro sau www.transilva.ro.

CITEȘTE ȘI:

Clujul, gazda Campionatului Național de Orientare în alergare. Sute de sportivi din țară și din străinătate vor alerga prin pădurile județului

3 zile „de foc” pentru Cupa Transylvania Open ediția 21, la orientare în alergare. 221 de concurenți, vezi câți vin din străinătate

Ultimele Stiri
abonare newsletter