Sport

3 zile „de foc” pentru Cupa Transylvania Open ediția 21, la orientare în alergare. 221 de concurenți, vezi câți vin din străinătate

În perioada 23-24 iulie, Pădurile Gilău și Finișel, vor fi din nou gazdele concursurilor de orientare în alergare pentru Cupa Transylvania Open.

 

C.S. TranSilva Cluj în colaborare cu Federația Română de Orientare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Cluj, Asociația Județeană de Orientare Cluj sunt organizatorii celor 3 etape ale competiției.


221 de concurenți, din care 31 din străinătate

Sunt așteptați la competiție atât cei 190 de sportivi înscriși din 23 de cluburi și neafiliați, din mai multe județe din țară, cât și din Austria, Estonia, Germania, Hong Kong, Italia, Republica Moldova, Spania și Ungaria.

Concurenții se vor confrunta în 37 de categorii de vârstă, de la 10 ani și până la 80 de ani, pe traseele proiectate de organizatori, maeștri ai sportului de la C.S. TranSilva, Sándor si Klára Fey, reambulatorii hărților mai vechi din zonele competiției.


Primele două zile de concurs se vor desfășura pe creasta pădurilor Gilău Vest și Gilău Sud, iar în cea de-a treia zi startul se va da în pădurea Finișel.

DATE TEHNICE

Dificultatea traseelor este adaptată la vârsta și gradul de pregătire al concurenților, care vor avea de parcurs trasee cu lungimi cuprinse între 1,8 km (pentru copii de 10 ani) și 10,8 km (pentru sportivii de elită), dar vor fi trasee și pentru începători OPEN și OPEN Tehnic.                                       


Terenul unde se vor desfășura cele trei etape este unul deluros, cu relief ușor frământat, acoperit cu păduri foioase și conifere, vegetaţie de sol şi tufe, cu zone semideschise.

Concursul are formatul individual de zi, medie (MD)și lungă (LD) distanță, cu rezultat final prin însumarea timpilor de la cele trei etape.


PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Vineri, 22 iulie 2022, ora 11 - start Transylvania Open et.1 (MD)
Sâmbătă, 23 iulie 2022, ora 10 - start Transylvania Open et.2 (LD)
Duminică, 24 iulie 2022, ora 10 - start Transylvania Open et.3 (MD)
Duminică, 24 iulie 2022, ora 13:30 - premiere Transylvania Open

Despre locațiile etapelor și condițiile de participare, cei interesați pot afla mai multe pe adresele de web www.orienteering.ro sau pe www.transilva.ro.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter