Sport

Zi de meci pentru „U” Cluj. Meci cu miză pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Universitatea Craiova va fi adversarul „studenților” în runda 25 din Superliga. Partida de pe „Ion Oblemenco” va avea loc vineri, de la ora 20:00.

Zi de meci pentru Universitatea Cluj/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Zi de meci pentru Universitatea Cluj/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


FC Universitatea Cluj joacă vineri, 9 februarie, contra echipei Universității Craiova în etapa cu numărul 25 din Superligă.

 


Universitatea Craiova a trecut printr-o perioadă nefastă în privința rezultatelor și a avut nevoie de două luni până să obțină un nou succes în campionat. Înaintea meciului cu Sepsi, terminat cu 3-1, fotbaliștii pregătiți de Ivaylo Petev n-au reușit să câștige din debutul lunii decembrie 2023.

Succesul din Covasna a ajutat gruparea alb-albastră să revină pe poziția a patra și totodată a trecut într-un bilanț total echilibrat în meciurile din deplasare (4 victorii, 4 egaluri, 4 înfrângeri).


Oltenii au avut probleme în ultimele jocuri de pe „Oblemenco”

Întâlnirile recente cu fanii n-au adus motive de bucurie în Bănie. Craiovenii au un singur punct în precedentele trei jocuri de acasă, obținut cu Politehnica Iași (2-2). Cele două dueluri de acasă din 2024 s-au încheiat cu înfrângeri pentru olteni, 1-2 cu Farul și 0-3 cu FCSB.

Chiar și așa, Universitatea Craiova stă destul de bine pe teren propriu, unde a obținut 21 de puncte în 12 apariții. De notat este faptul că în cele două meciuri disputate acasă în 2024, cu Farul și FCSB, oltenii au primit mai multe goluri decât în precedentele nouă partide de pe teren propriu.


Clujenii au avut trei dueluri cu formația din Bănie de când s-au întors în prima ligă. Jocurile în care „U” a fost gazdă s-au încheiat la egalitate, cu același scor (1-1), iar întâlnirea din Bănie a fost câștigată de adversari cu 1-0.

În turul campionatului Dan Nistor a reușit să egaleze în prelungiri, după ce oltenii au condus începând cu minutul 31, prin reușita lui Nicușor Bancu.


În acest sezon, „U” Cluj a mai avut parte de un meci pe „Ion Oblemenco” împotriva celor de la FC U Craiova 1948. În acel meci, Universitatea Cluj se impunea cu 4-3 după un meci spectaculos, Chipciu și Nistor reușind câte o dublă.

Situația înaintea partidei de la Craiova

Echipa craioveană se află pe locul 4 în clasamentul la zi din Superligă. Cu 37 de puncte obținute în 24 de runde (10 victorii, 7 egaluri, 7 înfrângeri), oltenii sunt la egalitate cu Farul Constanța, dar au un golaveraj mai bun, 35-29.

Alexandru Mitriță reprezintă principalul pericol ofensiv din lotul craiovenilor, cu 8 goluri. El este urmat de Alexandru Crețu și Jovan Markovic, ambii cu câte 5 reușite.

FC Universitatea Cluj este la cinci puncte în spatele alb-albaștrilor, cu un bilanț echilibrat (8 victorii, 8 egaluri, 8 înfrângeri). Cele 32 de puncte țin „studenții” pe locul 8, cu un golaveraj negativ însă: 31-36.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ovidiu Sabău, după înfrângerea suferită de „U” Cluj: „Mulți jucători joacă foarte foarte mult sub nivelul lor”

Acord între „U” Cluj și FCSB pentru transferul lui Ianis Stoica. Atacantul și-a găsit echipă în Superligă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter