Sport

U-BT luptă pentru primele poziții înainte de play-off-ul EuroCup. Antrenorul echipei: „Este o provocare mare pentru noi”

U-BT Cluj și-a asigurat clasarea pe una din primele trei poziții din grupa B a EuroCup, iar miercuri, 31 ianuarie, pe terenul Gran Canariei, câștigătoarea ediției precedente, caută să își asigure prezența în sferturile de finală ale competiției.

Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania se duelează miercuri, 31 ianuarie, cu Dreamland Gran Canaria, în penultimul meci al grupei B din BKT EuroCup. Confruntarea va începe la ora 22:00.

 


Este o luptă aprigă în grupă pentru primele poziții înainte de play-off. U-Banca Transilvania și Dreamland Gran Canaria au același bilanț, și anume 12 victorii și 4 eșecuri. Spaniolii sunt pe locul doi, în vreme ce clujenii ocupă poziția a treia. Clasamentul este condus de francezii de la JL Bourg, care câștigat 13 partide și au pierdut alte 3 jocuri.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a început în forță 2024, acumulând numai rezultate pozitive. De altfel, Richard și compania au 10 victorii consecutive în toate competițiile. În weekend, alb-negrii au depășit-o pe CSM Târgu Mureș, iar anterior au răpus-o pe teren propriu pe Dolomiti Energia Trento cu scorul de 88-83.


Nici Gran Canaria nu se lasă mai prejos, întrucât echipa antrenată de Jaka Lakovič vine după o victorie de senzație obținută în weekend, în compania campioanei Europei, Real Madrid. Gran Canaria a controlat disputa încă din debut, când s-a desprins la 25-9. Printr-o evoluție consistentă, viitorii noștri adversari nu le-au permis prea multe galonaților madrileni, impunându-se cu scorul de 100-77.

Ethan Happ a fost principalul remarcat al celor de la Gran Canaria, prin cele 17 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. S-au mai remarcat A.J. Slaughter și John Shurna, care au combinat pentru 31 de puncte. De notat faptul că Real Madrid a mizat pe cei mai importanți jucători, aici amintindu-i pe Dzanan Musa, Sergio Rodriguez, Rudy Fernandes sau Facundo Campazzo.


Din punct de vedere statistic în EuroCup, cel mai bun marcator al celor de la Gran Canaria este Nicolas Brussino, care are medii de 12.4 puncte, 3.7 pase decisive și 2.4 recuperări. Argentinianul nu a evoluat însă la Cluj-Napoca, din cauza unei accidentări. De partea cealaltă, D.J. Seeley rămâne cel mai bun marcator al clujenilor, cu statistici de 13.9 puncte, 2.4 recuperări și 2.1 assist-uri. Americanul revine pe teren, după ce a lipsit în etapa precedentă.

„Este o provocare mare pentru noi, indiferent de situația în care ne aflăm cu jucătorii și disponibilitatea lor. Noi vom da totul să facem un meci bun și vom încerca să câștigăm!”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Jucătorul U-BT D.J. Seeley , sancționat disciplinar. Va lipsi de pe teren pentru o etapă.

Revenire spectaculoasă pentru U-BT Cluj-Napoca în meciul cu ratiopharm Ulm. Silvășan: „A fost un meci pe care l-am câștigat cu sufletul”

Ultimele Stiri
abonare newsletter