Sport

CFR Cluj a reziliat contractul cu Ievhen Konoplianka. Jucătorul ucrainean a evoluat doar în patru partide alături de echipa din Gruia.

CFR Cluj a anunţat, miercuri, că a reziliat de comun acord contractul cu fostul internaţional ucrainean Ievhen Konoplianka, care ajunsese la formaţia clujeană în vara anului trecut.

Echipa din Gruia a reziliat contractul cu Ievhen Konoplianka/Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ Facebook.com Echipa din Gruia a reziliat contractul cu Ievhen Konoplianka/Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ Facebook.com

 

 


„Mulţumim, Ievhen Konoplianka! Clubul CFR 1907 Cluj şi jucătorul Ievhen Konoplianka au ajuns la un acord privind încetarea amiabilă a contractului. Îi mulţumim pe această cale şi îi urăm mult succes în continuare!”, au transmis reprezentanţii clubului CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.

 


Fostul internaţional ucrainean a semnat contractul cu CFR Cluj la finalul lunii iulie a anului trecut, când a fost transferat de la KS Cracovia.

În decembrie anul trecut, Konoplianka a lansat un atac dur la adresa lui Andrea Mandorlini, în condițiile în care a jucat doar 54 de minute în 4 meciuri la echipa din Gruia. 


CITEȘTE ȘI: 
Konoplyanka, atac dur la adresa lui Andrea Mandorlini: „Nu îmi văd viitorul aici cu acest antrenor”

De-a lungul unei cariere impresionante, cu 428 de meciuri, Konoplianka a îmbrăcat tricoul unor cluburi mari din Europa. Mijlocaşul ofensiv a avut 78 de apariţii şi 13 goluri pentru Schalke, dar şi 54 de apariţii şi 9 goluri pentru Sevilla, echipă alături de care a câştigat, în 2016, trofeul Europa League.

Jucătorul a mai evoluat de 46 de ori la Şahtior Doneţk, formaţie cu care a câştigat campionatul în Ucraina, dar şi la Dnipro, pentru care a reuşit să înscrie 45 de goluri în 212 partide. În Gruia ajunsese după un an şi jumătate petrecut în Polonia, perioadă în care a îmbrăcat tricoul celor de la KS Cracovia.


Fost căpitan al naţionalei Ucrainei, Konoplianka a adunat 87 de selecţii la prima reprezentativă, pentru care a marcat 21 de goluri şi cu care a participat la trei ediţii consecutive ale Campionatului European: 2012, 2016 şi 2021.

Konoplianka (34 ani) a disputat doar patru partide pentru CFR Cluj în Superligă (54 de minute) şi una în preliminariile Europa Conference League (15 minute)


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Konoplyanka, atac dur la adresa lui Andrea Mandorlini: „Nu îmi văd viitorul aici cu acest antrenor”

CFR Cluj va pregăti în Spania partea a doua a sezonului

abonare newsletter