Sport

„Zi de foc” pentru echipele clujene. „U” și CFR, în fața unor meciuri importante.

„U” și CFR Cluj vor juca duminică, 17 decembrie, în meciurile din etapa cu numărul 20.

„U” și CFR Cluj vor juca duminică, 17 decembrie, în meciurile din etapa cu numărul 20/ Foto: FC Universitatea Cluj „U” și CFR Cluj vor juca duminică, 17 decembrie, în meciurile din etapa cu numărul 20/ Foto: FC Universitatea Cluj

 

 


„U” Cluj și Oțelul se întâlnesc, duminică, de la ora 15:00 într-un meci din etapa a 20-a din Superligă.

 


La primul sezon în Superligă după opt ani, gălățenii au bifat 11 remize în 19 etape. Oțelul a fost până în această rundă formația cu cele mai multe meciuri încheiate la egalitate. Remiza Petrolului cu Rapid a făcut ca ploieștenii să devină echipa cu cele mai multe meciuri încheiate la egalitate, înregistrând până acum 12 remize.

Campioana din 2011 a câștigat de patru ori și a pierdut tot atâtea meciuri. În ceea ce privește golaverajul, gălățenii antrenați de Dorinel Munteanu au 21 de reușite, încasând 20 de goluri. Oțelul are a doua defensivă a Superligii, dar pe plan ofensiv se află în partea inferioară a ierarhiei.


CITEȘTE ȘI:
Mandorlini nu are frică de Ioan Varga și este sigur că va continua la CFR Cluj: „Trebuie să fim maturi”

În ceea ce privește golurile, Alex Pop a reușit să înscrie de opt ori, iar Juri Cisotti de 4 ori, în rest având reușite și Maciel Ferreira (3), Samuel Teles (2), Kehinde Fatai (1), Ștefan Bodișteanu (1) sau George Cîrjan (1).

Probleme în defensivă de câteva meciuri

Cu toate că apărarea a reprezentat punctul forte pentru nou-promovată, aceasta a început să arate semne de slăbiciune în ultimele săptămâni. Oțelul a încasat cel puțin două goluri în patru din ultimele cinci partide oficiale, incluzând aici și un joc din Cupa României. În plus, precedentele două apariții oficiale au adus șase goluri în poarta dunărenilor, câte trei din partea lui Dinamo și Sepsi OSK.


Există și o asemănare între „U” și Oțelul, iar acest detaliu îl reprezintă prestațiile din deplasare. Aceste două cluburi sunt singurele rămase fără înfrângere departe de casă în sezonul 2023/2024 al Superligii.

Dacă elevii antrenați de Ioan Ovidiu Sabău au adunat 20 de puncte pe teren străin, trupa lui Dorinel Munteanu are un bilanț de 3 victorii, 6 egaluri în deplasare, dar și un golaveraj pozitiv (12 goluri marcate și 6 goluri primite). Gălățenii au cea mai bună defensivă din campionat în ceea ce privește meciurile în deplasare.


Zi de meci și pentru CFR Cluj

Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj se vor duela duminică seară, de la ora 21:00, în etapa cu numărul 20 din Superligă.

Covăsnenii sunt pe locul 9 în  clasament, cu 26 de puncte, iar clujenii se află pe poziția a doua, cu 33 de puncte.

CFR n-a mai câștigat de 7 meciuri în toate competițiile, ultimul succes fiind obținut în fața Farului, scor 3-1, la finalul lunii octombrie. Este cea mai lungă perioadă fără victorie din ultimii 8 ani, iar antrenorul Andrea Mandorlini este salvat deocamdată doar de locul 2 din clasament. 

„Avem al doilea cel mai bun atac, alături de FCSB, chiar dacă sunt 7 partide de când nu câștigăm și atacanții nu marchează. Orice poziție în teren are responsabilitatea ei, dar, în acest moment, cred că atacanții au o mare responsabilitate. Cu siguranță, trebuie să dăm mai mult decât am făcut-o în ultimul timp”, a transmis Andrea Mandorlini.

Sepsi vine după două succese consecutive în campionat, ambele reuşite după instalarea ca antrenor a lui Bernd Storck, 1-0 acasă cu Dinamo şi 3-2 în deplasare cu Oţelul Galaţi, rezultate care au întrerupt o serie de trei meciuri fără victorie. Mai mult Sepsi a remizat în Cupa României pe terenul celor de la Petrolul Ploieşti, scor 2-2, dar a ratat accesul în sferturile de finală ale competiţiei după ce a terminat doar pe locul 4 în Grupa A. În partidele disputate în acest campionat pe teren propriu, Sepsi a înregistrat patru victorii, patru rezultate de egalitate şi un eşec (un 2-5 cu FCSB, pe 24 septembrie), iar cel mai bun marcator al echipei este Marius Ştefănescu, cu şase goluri în Superligă.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Konoplyanka, atac dur la adresa lui Andrea Mandorlini: „Nu îmi văd viitorul aici cu acest antrenor”

Marius Șumudică o consideră pe „U” Cluj o candidată la titlu: „Chiar dacă a făcut un joc mai slab din punct de vedere tactic”

abonare newsletter