Sport

Antrenorul FC Rapid: „Jucătorii au fost distruși după înfrângerea cu U Cluj. Erau dezamăgiţi de evoluţiile lor”

Antrenorul Cristiano Bergodi a susținut că jucătorii de la FC Rapid au fost „distruși” și „dezamăgiți” după meciul pe care l-au pierdut cu Universitatea „U” Cluj.

Meciul U Cluj - FC Rapid, la Gilești / Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Meciul U Cluj - FC Rapid, la Gilești / Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid, Cristiano Bergodi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că jucătorii săi au fost „distruşi” după înfrângerea cu 3-2 cu Universitatea Cluj din etapa precedentă, relatează agerpres.ro.

 


El a subliniat că aceştia trebuie să meargă înainte şi să câştige partida din deplasare cu FC Botoşani.

„Venim după o înfrângere dureroasă cu U Cluj (n.r. - Rapid a condus cu 2-0, dar a pierdut în final cu 2-3). Ne aşteaptă un meci dificil la Botoşani, chiar dacă întâlnim ultima clasată. Însă toţi ne dorim să reîncepem o serie lungă de rezultate pozitive, cum am avut după meciurile pierdute cu Voluntari şi Petrolul. Acum trebuie să recăpătăm un pic de încredere, pentru că, din păcate, această înfrângere cu U Cluj a durut. A fost un şoc pentru că nimeni nu se gândea că putem pierde acel meci. Însă s-a întâmplat. Am vorbit cu băieţii, erau distruşi şi ei după înfrângere, erau dezamăgiţi de evoluţiile lor. Dar suntem împreună şi trebuie să mergem înainte. Aşa că trebuie să facem un joc bun din toate punctele de vedere, să arătăm atitudine şi mentalitate la Botoşani. De la mine nu o să auziţi niciodată că Botoşani e victima perfectă, că e pe ultimul loc. Nu există aşa ceva, vor fi momente dificile la Botoşani, iar noi trebuie să arătăm respect şi să ne vedem de jocul şi de treaba noastră. Sigur că Botoşani nu trece printr-o perioadă bună, dar noi avem totul de pierdut şi nimic de câştigat. Acolo avem doar varianta victoriei, pentru că urmează meciul decisiv cu CFR Cluj din Cupă unde trebuie să avem un moral bun. Aşa că sunt sigur că băieţii acolo vor dori să îşi ia o revanşă personală la Botoşani după ultimul joc”, a spus el.


CITEȘTE ȘI:
„U” Cluj a învins-o pe Rapid în Giulești, cu 3-2, în Superligă

 

„După meciul cu U Cluj este de învăţat, normal... în primul rând din punct de vedere tactic, adică la acel scor (n.r. - 2-0 pentru Rapid) să nu joci aşa de vertical pe poartă. Adică să încercăm să controlăm jocul, dar în Giuleşti uneori e foarte greu să faci asta pentru că toată lumea s-a entuziasmat după prima repriză. În Giuleşti toată lumea te împinge în faţă şi fiecare acţiune de atac parcă trebuie să fie decisivă, să aducă golul... iar jucătorii au pierdut busola. Deci trebuie să învăţăm să avem şi un pic de răbdare în joc. Suporterii au fost excepţionali, iar acum noi suntem datori faţă de ei să îndreptăm această situaţie”, a adăugat tehnicianul italian.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj și UTA Arad au remizat în Gruia, scor 0-0, în SuperLigă

Clubul Universitatea Cluj împlinește 104 ani de existență: „S-a născut cea mai frumoasă poveste din fotbalul românesc”

abonare newsletter