Sport

Zi de meci pentru U-BT. Mihai Silvășan despre Lietkabelis: „O echipă care nu a cunoscut înfrângerea în ultimele șapte partide”.

U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 29 noiembrie, pe Lietkabelis Panevėžys, în cel de-al 9-lea meci în sezonul regulat al BKT EuroCup.

Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Zi de meci pentru U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania o înfruntă miercuri, 29 noiembrie, pe Lietkabelis Panevėžys, în cel de-al 9-lea meci în sezonul regulat al BKT EuroCup. Partida se va desfășura la BTarena cu începere de la ora 19:00.

La o distanță de o săptămână de meciul cu Gran Canaria, baschetbaliștii lui Mihai Silvășan revin pe teren propriu și întâlnesc una dintre cele mai importante formații ale baschetului baltic. Alb-negrii se află în continuare pe locul doi în grupa B, cu un bilanț de 6 succese și 2 înfrângeri. Lituanienii încearcă să ne prindă din urmă, acumulând 4 rezultate pozitive și 4 eșecuri. 


De asemenea, același bilanț cu U-Banca Transilvania îl au JL Bourg și Ratiopharm Ulm. Richard și compania au beneficiat de un weekend de pauză, întrucât nu au evoluat în Liga Națională. 

În schimb, Lietkabelis a jucat în weekend cu Šiauliai, impunându-se cu 88-74. Martynas Varnas a fost cel mai bun marcator al învingătorilor, prin cele 19 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Totodată, gruparea antrenată de Nenad Čanak se află pe 4 în Lituania, bifând 8 rezultate pozitive și 3 înfrângeri. 


În BKT EuroCup, Lietkabelis le-a depășit în etapele precedente pe Slask Wroclaw, Turk Telekom Ankara și JL Bourg. Din punct de vedere statistic, Gediminas Orelik este principalul remarcat al lituanienilor în EuroCup, acumulând medii de 18.1 puncte, 4.8 recuperări și 3.0 pase decisive. Nu trebuie omis nici Deividas Sirvydis, draftat în 2019 în NBA de către Dallas Mavericks. 

Fostul baschetbalist de la U-BT, Stefan Birčević, a jucat deja de două ori în maioul celor de la Lietkabelis în competiția europeană. De evidențiat faptul că Lietkabelis a schimbat 8 jucători față de stagiunea precedentă, când ne-a învins tur-retur. 


Mihai Silvășan: „O echipă care nu a cunoscut înfrângerea în ultimele șapte meciuri” 

„Jucăm cu Lietkabelis, o echipă care nu a cunoscut înfrângerea în ultimele șapte meciuri, patru în campionatul Lituaniei și trei în BKT EuroCup. Putem spune despre ei că joacă cu încredere și că sunt o echipă în formă. Aruncă foarte bine de la trei puncte, au aproape 13 reușite pe meci de la trei puncte, cu un procentaj în jur de 40%. Cred că acest lucru va fi extrem de important în economia jocului, și anume să încercăm să scădem din numărul aruncărilor de trei puncte ale lor. Sunt o echipă care joacă colectiv, mișcă bine mingea. Jucătorii lor înțeleg cum să joace baschet. Nu sunt neapărat extrem de buni individual, însă știu să joace împreună și cred că asta le-a dat forța de până acum, mai ales în ultimele meciuri, de când Čanak a revenit la conducerea lor. Din punctul nostru de vedere, suntem încrezători. E extrem de important meciul, deoarece vine după o înfrângere dureroasă. Ne dorim foarte mult să ne schimbăm atitudinea din acel meci și să ne arătăm adevărata față. Evident că ne gândim numai la victorie. Nu va fi ușor, însă vom fi pregătiți pentru a obține un rezultat pozitiv. Așteptăm publicul în număr cât mai mare pentru a ne susține și împinge de la spate în momentele grele. Sper ca sala să fie aproape plină și să ne bucurăm de o victorie după meciul de miercuri. A prins foarte bine această săptămână, în care nu am avut meci în Liga Națională. Jucătorii au stat cu familiile, s-au odihnit, iar la antrenamente am lucrat la anumite aspecte ale jocului nostru. Sper să arătăm lucrurile acestea și pe teren, miercuri. Ne vom strânge mâna cu Stefan Birčević, el cu siguranță se va lupta să câștige. În general este un luptător, fiind un jucător care știe să își ajute echipa. Ne dorim victoria, avem jucători extrem de luptători și va fi un duel pe cinste. Cu siguranță va fi primit bine de toată lumea, ne-a ajutat extrem de mult în ultimii ani să câștigăm trofee. Nu fac absolut niciun calcul, vrem să luăm fiecare meci în parte și să câștigăm toate partidele. Știm că e un obiectiv extrem de greu de realizat, dar aceasta e mentalitatea noastră. Nu a trecut nici măcar jumătate a sezonului, mai este de jucat și se pot întâmpla multe. Rămânem cu piciorele pe pământ și ne gândim cum putem să fim mai buni!”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj-Napoca.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj-Napoca va întâlni campioana en-titre din EuroCup, Dreamland Gran Canaria

U-BT a obținut a șasea victorie în EuroCup. Silvășan: „Sunt mai încântat de felul cum am jucat, decât de rezultatul în sine”

Ultimele Stiri
abonare newsletter