Sport

U-BT Cluj-Napoca va întâlni campioana en-titre din EuroCup, Dreamland Gran Canaria

U-Banca Transilvania va întâlni, marți, 21 noiembrie, campioana en-titre din BKT EuroCup, Dreamland Gran Canaria.

Campioana en-titre din BKT EuroCup, Dreamland Gran Canaria/ Foto: CB Gran Canaria - Facebook Campioana en-titre din BKT EuroCup, Dreamland Gran Canaria/ Foto: CB Gran Canaria - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania are parte de un derby în grupă, întrucât în această săptămână vine la Cluj-Napoca nimeni alta decât campioana en-titre din BKT EuroCup, Dreamland Gran Canaria. 

 


Meciul este programat marți, 21 noiembrie, cu începere de la ora 19:00. 

Practic, întâlnirea aduce față în față cele mai în formă echipe din grupa B. Spaniolii au 7 victorii din tot atâtea posibile, în vreme ce U-Banca Transilvania a strâns 6 succese și o înfrângere. 


Gran Canaria, 14 sezoane în EuroCup

Referitor la Dreamland Gran Canaria, această formație este o abonată constantă a EuroCup. Mai exact, trupa din Las Palmas a ajuns deja la 14 sezoane în competiție. Clubul a fost fondat în 1963, sub forma unei echipe școlare. Baschetul a atras interesul publicului pe îndepărtata insulă spaniolă, astfel că echipa a devenit profesionistă și chiar a debutat în prima ligă în 1985. Pe plan extern, Gran Canaria a jucat prima dată în Cupa Korac în 2001, apoi a participat în Cupa ULEB. 

CITEȘTE ȘI:
U-BT a obținut a șasea victorie în EuroCup. Silvășan: „Sunt mai încântat de felul cum am jucat, decât de rezultatul în sine”

În 2015, Gran Canaria a mers până în finala EuroCup, când a fost depășită de rușii de la Khimki Moscova. Ulterior a venit și marea performanță internă, reprezentată de adjudecarea, în 2016, a SuperCupei Spaniei, în fața celor de la FC Barcelona. Turneul s-a desfășurat atunci la Vitoria-Gasteiz, iar galben-albaștrii i-au depășit pe catalani cu 79-59. Odată cu sezonul 2018-2019, Gran Canaria a bifat inclusiv apariții în Euroligă. 


Gran Canaria este câștigătoarea EuroCup. Ibericii i-au învins în finala desfășurată chiar pe propriul lor teren pe turcii de la Turk Telekom, scor 71-67. Performanța le-a dat dreptul spaniolilor să evolueze în Euroligă, dar clubul a refuzat invocând motive financiare. Totodată, conducătorii trupei din Insulele Canare au considerat că programul meciurilor din EuroCup este mai avantajos. 

Antrenor este Jaka Lakovič, fost baschetbalist legendar la Panathinaikos și Barcelona. Slovenul a cucerit ca jucător Euroliga, la care se adaugă două titluri în Spania și trei SuperCupe. În perioada 2019-2022, Lakovič a stat pe banca celor de la Ratiopharm Ulm. Tehnicianul de 45 de ani are la dispoziție, pe lângă sportivii autohtoni, baschetbaliști din Statele Unite ale Americii, Franța, Croația sau Argentina. 


Se evidențează A.J. Slaughter, conducătorul de joc naturalizat al Poloniei. De asemenea, Andrew Albicy nu a ratat niciun turneu major cu reprezentativa Franței. Nu trebuie omis nici Sylven Landsberg, câștigător al Euroligii în 2014 cu Maccabi Tel Aviv. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT, 7 victorii în campionat. S-a impus fără probleme în fața Lagunei București

U-BT Cluj-Napoca primește vizita ultimei clasate din grupa A a Ligii Naționale, Laguna București

abonare newsletter