Sport

U-BT Cluj revine în forță în Liga Națională. Silvășan: „Trebuie să începem cu dreptul în fața propriilor suporteri”

U-BT Cluj-Napoca va juca în premieră, în sezonul 2023/2024, un meci oficial pe teren propriu, acest duel fiind programat joi, 28 septembrie. Adversara campioanei României este Rapid București, în a doua etapă a Ligii Naționale.

Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT Cluj-Napoca/ Foto: U-BT Cluj-Napoca - Facebook

 

 


 

U-Banca Transilvania joacă primul meci al sezonului în Liga Națională. Echipa antrenată de Mihai Silvășan o întâlnește joi, 28 septembrie, pe Rapid București. Partida se va desfășura la BTarena, cu începere de la ora 18:00.


 

Richard și compania vor evolua pentru prima dată în fața propriilor suporteri, după ce au obținut două rezultate pozitive în turneul de la Oradea și s-au calificat în Final 8-ul Cupei României.


CITEȘTE ȘI:
„Zi de foc” pentru echipele clujene. „U”, CFR și U-BT, în fața unor meciuri importante. Emil Boc: „Doamne ajută să avem trei succese”

U-BT întâlnește echipa Rapid București

La Cluj-Napoca sosește una dintre cele mai ambițioase formații din campionat. Rapidiștii au operat din nou modificări importante de lot, atât la capitolul jucătorilor străini, cât și la cel al autohtonilor. Spre exemplu, au venit în Giulești baschetbaliștii Sayeed Pridgett, Toarlyn Fitzpatrick, Gilbert Lamont, Paulius Petrilevicius sau Ben Altit. Totodată, Rapid l-a transferat în vară pe Tudor Șomăcescu, care se întoarce în România după o aventură în Statele Unite ale Americii. Șomăcescu a petrecut mai mulți ani la Academia U-BT și chiar s-a regăsit în echipa de seniori.

Pe de altă parte, de la Rapid au plecat trei dintre jucătorii de bază din stagiunea precedentă, și anume Tyler Stone, Vaidas Kariniauskas, respectiv Alex Olah. Gruparea antrenată de Tudor Costescu a debutat în noul sezon cu o victorie obținută în fața celor de la Corona Brașov, scor 75-68. Sayeed Pridgett a fost principalul remarcat al bucureștenilor, prin cele 24 de puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive.


De notat faptul că Rapid se confruntă cu mai multe probleme de efectiv, așa că rămâne de văzut în ce formulă va aborda meciul de joi. În schimb, toți baschetbaliștii de la U-Banca Transilvania sunt apți.

CITEȘTE ȘI:
Zeci de copii s-au întâlnit cu echipele U-BT și „U” Cluj la baza sportivă „La Terenuri” FOTO

Silvășan: „Așteptăm cu nerăbdare acest meci”

„Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Este debutul nostru în Liga Națională, toată lumea știe că am stat în prima etapă. Ne dorim să câștigăm fiecare meci pe care îl jucăm. Trebuie să începem cu dreptul în fața propriilor suporteri, pe care îi așteptăm în număr cât mai mare la sală. Vrem să începem încă de la primul meci cu o atitudine corectă și să arătăm de ce suntem echipa campioană. Vom vedea mâine dacă ne va afecta pauza de la Cupa României. Ne-am antrenat bine, mă bucur că nu sunt probleme de lot. Avem un jucător nou care de două zile se antrenează cu noi. Nu va fi în lot joi, e prea devreme. Încă nu știe mare lucru din sistemul nostru, dar se va adapta cu siguranță. Cum am spus, scopul nostru este să ne apărăm titlul și Cupa României. Pe plan european ne dorim să facem o figură mai frumoasă decât anul trecut. Personal, vreau să prindem Play-Off-ul, chiar dacă va fi mai greu decât în sezonul trecut”, a transmis Mihai Silvășan, antrenorul echipei, în cadrul unei conferințe de presă.


„Suntem entuziasmați să jucăm în sala noastră, în fața suporterilor. Câțiva dintre jucători se vor afla la prima lor experiență de acest fel și cu siguranță va fi ceva memorabil. Așteptăm să începem această călătorie. Luăm fiecare meci pe rând și încercăm să devenim mai buni. Au venit mulți jucători noi, dar cu toții s-au integrat rapid. Au experiență, au evoluat în Euroligă și s-au adaptat. Acum lucrăm la chimia noastră, pentru a fi cât mai buni. Sunt optimist în privința echipei. Știu că fanii vor fi alături de noi. Avem cei mai buni suporteri din România! Îi încurajez să vină mâine la meci în număr cât mai mare, pentru a ne bucura împreună. Clujul reprezintă acasă pentru mine încă din primul an. Ne simțim formidabil aici, iau în serios culorile alb și negru. Sunt mândru să fiu căpitanul echipei și vrem să continuăm să câștigăm trofee!”, a declarat Patrick Richard, căpitanul celor de la U-BT Cluj.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj își completează lotul. Campioana României a bătut palma cu Adam Mokoka, un baschetbalist care a evoluat la Chicago Bulls

U-BT Cluj-Napoca, în fața primelor meciuri din noul sezon. Silvășan: „Începem extrem de tare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter