Sport

102 ani de la nașterea celui mai longeviv fotbalist de la „U” Cluj. „Studenții” îl celebrează pe Mircea Luca

În urmă cu 102 de ani se năștea o personalitate care a trăit pentru „U” Cluj și care a fost alături de club în cele mai grele momente ale echipei.

Mircea Luca/ Foto: Universitatea Cluj - Facebook Mircea Luca/ Foto: Universitatea Cluj - Facebook

 

 


În urmă cu 102 de ani să năștea o personalitate care a trăit pentru „U” Cluj și care până și în cele mai grele momente din viața clubului clujean, a luptat pentru ca această poveste Unică să meargă mai departe și ca generații întregi să iubească acest Simbol.

 


Mircea Luca s-a născut pe 3 august 1921 la Zalău și începând cu 1939, „U” a ocupat cea mai mare parte din viața lui, fiind cel mai longeviv fotbalist ce a îmbrăcat vreodată tricoul alb-negru.

CITEȘTE ȘI:
Marius Șumudică vine antrenor la „U” Cluj? Emil Boc: „Sunt consternat”
Toni Petrea a obținut prima victorie pe banca lui „U” Cluj! 4-3 cu U Craiova 1948. Mititelu: „E o nenorocire”

A fost un jucător polivalent pe partea defensivă, iar în perioada exilului de la Sibiu, din timpul celui de al Doilea Război Mondial, a purtat cu cinste banderola de căpitan. Atunci, în ciuda condițiilor vitrege performanței, a ajuns alături de Universitatea Cluj-Sibiu (denumirea echipei în perioada bejaniei de la Sibiu) până în finala Cupei României din 1942, când „studenții” au fost învinși de Rapid. Mircea Luca a condus din teren echipa până în 1956, când a pus ghetele în cui după 17 sezoane în care a strâns 241 de meciuri.


Începând cu 1963, a fost președintele clubului și a impus propria viziune asupra fotbalului și principiile sale în viața Universității.

De asemenea, Mircea Luca și-a oferit o parte din timp și pentru a-i ajuta pe cei din jur, fiind unul dintre cei mai mari medici ORL-iști români din acea perioadă.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Două zile a durat! Deși a invocat probleme familiale când a plecat de la „U” Cluj, Bordeianu a semnat cu Poli Iași

Revine sau nu Eugen Neagoe la „U” Cluj, după despărțirea cu scandal? Președintele clubului: „Nu se pune problema”

abonare newsletter