Sport

CFR Cluj va fi cap de serie în Conference League. Ce adversari pot întâlni

CFR va fi cap de serie în Conference League.

Jucătorii CFR Cluj după un meci /FOTO: CFR Cluj - Facebook Jucătorii CFR Cluj după un meci /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


Dacă FCSB se confruntă cu o misiune dificilă în calea calificării către grupele Conference League, situația este cu totul diferită pentru CFR Cluj, în cazul în care va ajunge și ea să participe în această competiție europeană.

 


Datorită unui coeficient care este de două ori și jumătate mai mare decât cel al FCSB-ului, clujenii ar fi clasificați în urna capilor de serie, inclusiv în faza de baraj pentru grupe.

CFR Cluj, cap de serie în play-off-ul Conference League

În cazul în care CFR Cluj va ajunge în competițiile europene, există mai multe posibilități relativ accesibile. Printre exemple se numără echipe precum Omonia Nicosia, AEK Larnaca, Spartak Trnava, Rosenborg, ȚSKA Sofia și Rijeka. Cu toate acestea, există și riscul de a întâlni echipe mai puternice precum Beșiktaș sau Panathinaikos, aceasta din urmă pierzând titlul în Grecia cu o etapă înainte de final.


În prezent, CFR Cluj ocupă locul 3 în clasament, având un avans de două puncte față de CS Universitatea Craiova. Locul 3 în play-off va juca un baraj pentru Conference League cu echipa care va câștiga disputa FCU Craiova - FC Voluntari. 

Există, de asemenea, posibilitatea ca locul 4 să ducă în preliminariile Conference League. Condiția este ca U Cluj să câștige Cupa în fața lui Sepsi. Deoarece clujenii nu dețin licență pentru competițiile europene, în caz de victorie în Cupă, locul 3 ar merge direct în preliminarii, iar locul 4 ar juca barajul.


Calificarea mult dorită în cupele europene

Calificarea în grupele Conference League ar reprezenta o adevărată gură de oxigen pentru clubul CFR Cluj, întrucât ar contribui la gestionarea datoriilor acumulate în ultima perioadă. Anul trecut, când echipa a evoluat în grupele acestei competiții europene, CFR Cluj a primit un total de șapte milioane de euro.

Premiile oferite în cadrul Conference League sunt destul de atractive. Calificarea în grupe aduce un premiu de 2,94 milioane de euro, iar de acolo pot fi acumulate și alte sume semnificative. Fiecare victorie în grupe este recompensată cu 500.000 de euro, în timp ce un rezultat de egalitate aduce un premiu de 166.000 de euro.


Calificarea în optimi, ocupând primul loc în grupă, aduce un premiu de 1,25 milioane de euro, în timp ce ocuparea locului secund în grupă este recompensată cu 925.000 de euro.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Fostul jucător al CFR Cluj Roberto De Zerbi a făcut istorie în Premier League

Victorie în deplasare pentru CFR, 2-1 cu Sepsi

abonare newsletter