Sport

Fostul jucător al CFR Cluj Roberto De Zerbi a făcut istorie în Premier League

Fostul jucător al CFR Cluj Roberto De Zerbi a făcut istorie cu Brighton, echipa pe care o antrenează.

Roberto de Zerbi bucurându-se la un gol înscris de echipa sa /FOTO: Brighton & Hove Albion FC - Facebook Roberto de Zerbi bucurându-se la un gol înscris de echipa sa /FOTO: Brighton & Hove Albion FC - Facebook


 

În septembrie 2022, Roberto De Zerbi a fost numit în funcția de antrenor principal la Brighton & Hove Albion, după plecarea lui Graham Potter la Chelsea.


 

În această stagiune, Roberto De Zerbi a reușit o performanță remarcabilă. Cu doar două meciuri rămase până la sfârșitul sezonului, antrenorul a reușit să califice echipa Brighton & Hove Albion în cupele europene, ceea ce reprezintă o premieră în istoria clubului.  „E prima dată în istoria clubului!”, a scris faimosul jurnalist sportiv, Fabrizio Romano, pe rețelele social media.


După disputarea a 36 de meciuri, Brighton & Hove Albion și-a consolidat poziția pe locul șase în clasament, acumulând 61 de puncte, ceea ce înseamnă că se califică în grupele Europa League. Echipa pregătită de Roberto De Zerbi are și un meci mai puțin disputat față de Aston Villa, care se află pe locul șapte, cu 58 de puncte, dar cu un golaveraj inferior lui Brighton.

 

Roberto de Zerbi, lăudat de antrenorul campioanei Angliei

Antrenorul campioanei Angliei, Pep Guardiola, a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Roberto De Zerbi. Acesta a evidențiat contribuția pozitivă a fostului jucător de la CFR Cluj în fotbalul englez.


„Avem un antrenor italian în Premier League, De Zerbi... El schimbă multe lucruri în fotbalul englez. Produce fotbal magnific. Oamenii spun că nu poți juca mingea din defensivă în Premier League. El face asta și e incredibil”, a spus Pep Guardiola pentru Sky Sports.

Roberto De Zerbi a evoluat în timpul carierei sale fotbalistice la CFR Cluj în perioadele februarie 2010 - iunie 2010 și august 2010 - iulie 2012. Italianul a obținut trei trofee cu formația din Gruia: în sezonul 2009/10, a câștigat titlul și Cupa României, iar în sezonul 2011/12, doar campionatul cu echipa din Gruia.


Italianul are în continuare contract cu Brighton până la sfârșitul lunii iunie 2026, iar în cariera sa de antrenor a mai condus echipe precum Darfo Boario, Foggia, US Palermo, Benevento, Sassuolo și Șahtior.

Roberto de Zerbi a fost nominalizat de către Premier League pentru poziția de antrenorul anului.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Victorie în deplasare pentru CFR, 2-1 cu Sepsi

Dan Petrescu nu are liniște la CFR! Anunț înaintea meciului cu Sepsi: „Cea mai rea perioadă”

abonare newsletter