Sport

Ilie Năstase are încredere în Simona Halep: „Sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme”

Ilie Năstase crede că Simona Halep mai poate juca după finalizarea procesului de dopaj.

Simona Halep este susținută de Ilie Năstase /FOTO: Simona Halep - Facebook Simona Halep este susținută de Ilie Năstase /FOTO: Simona Halep - Facebook

 

 


Fostul tenisman Ilie Năstase a declarat, luni, că Simona Halep, jucătoare testată pozitiv la un control antidoping în toamna anului trecut, va mai juca după încheierea procesului deoarece este încă tânără.

 


El a menţionat însă că întârzierea în judecarea cazului de doping nu este în favoarea Simonei Halep.

„Nu ştiu cât va mai dura. Nu ştie nici Simona, nu ştie nimeni deocamdată. Au amânat procesul de nu ştiu câte ori. Iar dacă s-a amânat înseamnă că nu e prea bine, e în neregulă. Pentru că ea sigur nu joacă la Roland Garros. Şi probabil nu o să poată să joace nici la Wimbledon. Simona sigur mai poate juca, e tânără, nu are probleme. Acum ştiu că se antrenează în fiecare zi la Stejarii”, a afirmat Năstase.

„Pentru imaginea ei nu mai vorbim că nu e bine. Şi turneele pe care le-a pierdut. Adică dacă e nevinovată, ea a pierdut şi turnee şi bani. Pentru că până la urma urmei pentru asta joacă. Nu ştiu câţi bani a pierdut, depinde până unde ajungea în fiecare turneu”, a adăugat el.

 


Simona Halep, prinsă cu o substanță interzisă

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat.

Simona Halep, câştigătoarea a două titluri de Mare Şlem, la Roland Garros (2018) şi Wimbledon (2019), a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP) de către Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

„Proba a fost împărţită în două şi analiza ulterioară a conţinut FG-4592 (Roxadustat), care este pe lista 2022 a substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA/WADA)”, menţiona ITIA toamna trecută, precizând că prezenţa substanţei a fost confirmată la contraexpertiză.

Halep, care ocupă în prezent locul 30 în clasamentul mondial, a fost testată pozitiv la US Open 2022, acolo unde românca a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, cu 6-2, 0-6, 6-4.

Tot luni, Ilie Năstase a menţionat că şansele echipei de fotbal FCSB la câştigarea campionatului au crescut după victoria cu CFR Cluj (scor 1-0) de duminică seara.

„FCSB pare aproape de titlu, aşa e. Dar declaraţiile se fac după ce câştigi, nu înainte. Dar sunt şanse mai mari ca oricând. O să mă duc şi eu la meciul Farul cu FCSB. Nu am mai fost de mult şi cred că merită. E foarte strâns campionatul ăsta, nu a mai fost niciodată aşa”, a mai afirmat Ilie Năstase.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta. Sunt alături de tine”

abonare newsletter