Actualitate

Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta. Sunt alături de tine”

Primarul Emil Boc a transmis un mesaj de susținere pentru tenismena Simona Halep, suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului pentru doping.

Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta. Sunt alături de tine”. FOTO: Facebook/ Emil Boc Emil Boc, mesaj de susținere pentru Simona Halep: „Cred în nevinovăția ta. Sunt alături de tine”. FOTO: Facebook/ Emil Boc

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, un înfocat al Simonei Halep, i-a transmis acesteia un mesaj de susținere după ce tenismena a fost suspendată provizoriu pentru doping.

 


„Dragă Simona, cred în nevinovăția ta și în buna ta credință! @Simona_Halep este un sportiv model. Cred în valorile în care ai fost crescută și pe care le împărtășești! Sunt alături de tine în drumul sigur spre Adevăr și Dreptate!”, se arată în mesajul edilului, publicat pe Twitter.

Mesajul postat de primarul Emil Boc pe Tweeter. FOTO: Captură ecran

 


 

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram și Facebook, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa Roxadustat. Simona Halep a transmis că nu s-a dopat niciodată și că va lupta pentru a dovedi că acuzațiile sunt nefondate.


„Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată. 


Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani” a scris Simona Halep pe Instagram și Facebook.

Potrivit Agenției Internațională de Integritate a Tenisului, Halep, care are un loc 9 în clasamentul WTA, a furnizat un eșantion în timp ce concura la US Open în august 2022. Proba a fost împărțită în probe A și B, iar analiza ulterioară a constatat că proba A conținea FG-4592 (Roxadustat), care este o substanță interzisă inclusă în lista de substanțe interzise din 2022 a Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Constatările analitice negative pentru substanțele nespecificate implică o suspendare provizorie obligatorie.

Jucătorul și-a exercitat dreptul de a solicita analizarea probei B, care a confirmat constatarea din proba A. Pe durata suspendării provizorii, jucătorul nu are dreptul de a participa sau de a participa la niciun eveniment de tenis sancționat organizat de organismele de conducere ale sportului.

CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, testată pozitiv pentru doping. Sportiva, în stare de șoc: „O să lupt până la sfârșit”

Ultimele Stiri
abonare newsletter