Sport

Argentina și-a depus candidatura pentru organizarea Cupei Mondiale U20, în locul Indoneziei

Argentina este viitoare probabilă organizatoare a Cupei Mondiale U20 la fotbal.

Lionel Messi la mondialul din Qatar /FOTO:  FIFA World Cup - Facebook Lionel Messi la mondialul din Qatar /FOTO: FIFA World Cup - Facebook

 

 


FIFA a primit candidatura Argentinei pentru găzduirea Cupei Mondiale Under-20, în locul Indoneziei, ţară căreia i-a fost retras dreptul de organizare după protestele împotriva participării echipei Israelului, a anunţat joi preşedintele forului fotbalistic mondial, Gianni Infantino, citat de agenţia EFE.

 

Candidatura Argentinei, care a fost depusă la sediul Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL) din Paraguay, va fi predată Biroului Consiliului FIFA, care trebuie să decidă „în maximum două-trei zile” dacă acordă organizarea acestui turneu ţării sud americane, din cauza „situaţiei de urgenţă” cu care se confruntă organismul sportiv, în condiţiile în care Mondialul trebuie să înceapă pe 20 mai, a explicat Infantino.

„Într-o situaţie de urgenţă trebuie să luăm măsuri urgente”, a spus preşedintele FIFA în cursul unei conferinţe de presă la sediul CONMEBOL din oraşul paraguayan Luque, unde vineri va avea loc cel de-al 76-lea Congres ordinar al organului de conducere al fotbalului sud-american.

Infantino a primit documentul oficial al candidaturii Argentinei din partea preşedintelui CONMEBOL, Alejandro Dominguez, care a asigurat că ţara actualei campioane mondiale „are totul pregătit pentru a găzdui această Cupă Mondială”.

Preşedintele FIFA a subliniat că şi „alte” ţări „şi-au exprimat interesul” pentru organizarea Cupei Mondiale Under-20, deşi nu a oferit mai multe detalii.

FIFA a retras Indoneziei dreptul de organizare a Cupe Mondiale Under-20 după ce tragerea la sorţi a grupelor competiţiei a fost amânată din cauza protestelor împotriva participării selecţionatei Israelului.

„O nouă ţară gazdă va fi desemnată cât mai curând posibil, datele competiţiei rămânând neschimbate pentru moment”, a indicat miercuri FIFA într-un comunicat, invocând posibile „sancţiuni” împotriva Federaţiei indoneziene de fotbal (PSSI).

CM Under-20, cu 24 de echipe, urma să fie cel mai important turneu de fotbal organizat vreodată de Indonezia, meciurile fiind prevăzute în mai multe oraşe între 20 mai şi 11 iunie. Israelul s-a calificat pentru prima oară la această competiţie.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ioan Ovidiu Sabău se așteaptă la un meci complicat cu UTA Arad: „E clar că nu va fi ușor”

Probleme de lot pentru Dan Petrescu înaintea partidei cu Universitatea Craiova

abonare newsletter