Sport

„U” Cluj poate avea o evoluție fenomenală în Liga I. Boc: „Echipa să știe că are stabilitate financiară și să poată construi în fiecare zi”

„U” Cluj ar urma să primească 2 milioane de euro de la bugetul local, finanțare nerambursabilă, în 2023. Edilul Emil Boc este încrezător că asigurarea stabilității financiare a echipei va aduce rezultate frumoase pe teren.

Emil Boc: Stabilitatea financiară îi va permite echipei lui Neluțu Sabău să se concentreze pe jocul din teren/Foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com Emil Boc: Stabilitatea financiară îi va permite echipei lui Neluțu Sabău să se concentreze pe jocul din teren/Foto: FC Universitatea Cluj Facebook.com

 

 


Universitatea Cluj ar putea încasa în acest an 10 milioane de lei, adică 2 milioane de euro din partea Primăriei Cluj-Napoca

 


Recent, administrația locală a publicat listele structurilor sportive înscrise pentru finanțare nerambursabilă din fonduri publice. Cea mai mare alocare de bani îi revine Universității Cluj.

Edilul Emil Boc s-a arătat mulțumit de evoluția echipei lui Neluțu Sabău și și-a exprimat încrederea că prin intermediul unui sprijin fincniar consistent „U” Cluj își va permite să se concentreze la jocul din teren în condițiile în care competiția din Liga 1 este una acerbă. 


„Noi ne-am ținut de cuvânt. 

Două milioane de euro sunt propuse spre alocare pentru „U” Cluj. 


E meritul Universității, a echipei. Băieții își fac datoria cu cinste. Și creează o atmosferă extraordinară, de mare echipă”, a declarat primarul Emil Boc, joi, în cadrul unei intervenții radio locale. 

CITEȘTE ȘI:

Alocare-record pentru „U” Cluj din bugetul local: 10 milioane de lei, finanțare nerambursabilă. Ce cluburi sportive mai primesc bani?

„Sperăm să putem duce mai departe steagul sus și avem încredere în băieți, în echipa lui Neluțu Sabău, în coordonare și, din punct de vedere managerial a lui Radu Constantea.


Eu spun că este o continuare bună. 

Echipa să știe că are stabilitate financiară și să poată construi în fiecare zi. 

Pentru că, după cum știți, competiția nu e deloc ușoară, trebuie să recunoaștem că este o competiție dură”, a explicat primarul Clujului. 

Cu toate acestea, echipa lui Neluțu Sabău a făcut un joc bun la ultimele meciuri, iar acest aspect poate asigura o evoluție și mai bună pe mai departe, în cadrul unei competiții dificile din Liga I. 

„Nu mă așteptam să fie atât de complicat în Liga Națională. 

Liga 1 e echilibrată, complicată, dar echipa s-a mișcat foarte bine, cel puțin după ultimele evoluții... După venirea lui Sabău, echipa s-a echilibrat bine”, a apreciat Emil Boc. 

După aprobarea bugetului municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2023, edilul Emil Boc s-a referit în repetate rânduri la necesitatea susținerii sportului clujean, context în care anunța o creștere substanțială a alocării financiare din fonduri nerambursabile pentru „U” Cluj. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Proiectele sportive și culturale din Cluj în 2023. „U” Cluj ar putea încasa 10 milioane de lei din partea Primăriei

Emil Boc spune că „U” Cluj va beneficia de o finanțare consistentă: „Vom avea o alocare financiară RECORD pentru Universitatea”

Alocare-record pentru „U” Cluj din bugetul local: 10 milioane de lei, finanțare nerambursabilă. Ce cluburi sportive mai primesc bani?

abonare newsletter