Sport

U-BT, înfrângere în ultimul meci de EuroCup. Mihai Silvășan: „Defensiva noastră nu a fost suficient de bună”

U-BT Cluj Napoca a pierdut ultimul meci din EuroCup din acest sezon.

U-BT a fost învinsă de Ulm /FOTO: U-BT - Facebook U-BT a fost învinsă de Ulm /FOTO: U-BT - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania a jucat miercuri seara ultimul meci al sezonului în 7Days EuroCup. Formația clujeană a fost învinsă de Ratiopharm Ulm, care merge în Play-Off de pe poziția a treia în clasament. Scorul final a fost de 91-71 în favoarea germanilor.

 


Alb-negrii au călătorit la Ulm cu doar 10 jucători, deoarece Patrick Richard a fost răcit și a rămas la Cluj-Napoca. De asemenea, tinerii David Lăpuște și Akos Szentkuti au rămas acasă. În schimb, au putut juca Léo Meindl și Karel Guzman.

Bruno Caboclo a deschis scorul cu o aruncare de trei puncte, iar eforturile gazdelor au fost susținute de Brandon Paul, care a dus scorul la 11-2. Jalen Jones și Meindl au încercat să îi apropie pe clujeni, dar Ulm a încheiat primul sfert în avantaj, cu 23-15. Ratiopharm a jucat cu intensitate și a găsit întotdeauna omul liber, ceea ce a dus la creșterea diferenței dintre echipe. La pauză, trupa lui Anton Gavel a intrat la cabine cu un avantaj de 13 puncte.


U-Banca Transilvania a încercat să revină și au existat momente în care elevii lui Silvășan s-au apropiat apropiat la șapte puncte. Din păcate, germanii nu s-au pierdut cu firea în niciun moment și au copleșit U-BT-ul cu aruncările de la 3. Orice atac al „studenților” era urmat de un coș de trei puncte al oponenților. Drept urmare, Ratiopharm a obținut o victorie clară. De cealaltă parte, U-Banca Transilvania încheie sezonul pe locul 9 în grupă, cu un bilanț de 5 victorii și 13 înfrângeri.

Andrija Stipanović și Léo Meindl s-au evidențiat cu câte 12 puncte fiecare. Stipe a reușit și 5 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Léo a totalizat 4 recuperări și un assist. De asemenea, Kasey Shepherd și Nandor Kuti au marcat câte 11 puncte.


Mihai Silvășan spune că în continuare, concentrarea echipei se îndreaptă către campionat.

 „În primul rând, îi felicit pe cei de la Ulm pentru victorie. Au meritat să se impună, au jucat bine și au plimbat mingea eficient. Jucătorii lor au înscris 19 coșuri de trei puncte, ceea ce este foarte mult într-o singură partidă. Defensiva noastră nu a fost suficient de bună, nu ne-am folosit faulturile cum trebuia. Ei au controlat și situația la recuperări, deci au evoluat cu mai multă intensitate. 


Pe de altă parte, ne-am încheiat sezonul în EuroCup. Le urez celor de la Ulm succes în toate competițiile. Pentru noi urmează acum ultimele jocuri din sezonul regulat, precum și Play-Off-ul. Concentrarea noastră merge spre campionatul intern!”, a declarat Mihai Silvășan după meci.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

U-BT, victorie clară împotriva baschetbaliștilor de la Dinamo

U-BT și baschetbalistul Guzman, sancționați cu 5.000 de euro după scandalul de la Oradea

abonare newsletter