Sport

U-BT va întâlni liderul grupei în ultima partidă pe teren propriu din acest sezon de EuroCup

U-BT va avea un meci dificil împotriva liderului grupei Prometey Slobozhanske.

U-BT o va întâlni pe Prometey /FOTO: U-BT - Facebook U-BT o va întâlni pe Prometey /FOTO: U-BT - Facebook

 

 


U-Banca Transilvania va juca miercuri ultima partidă pe teren propriu din actualul sezon al EuroCup. Elevii lui Silvășan dau piept cu Prometey Slobozhanske. Meciul va începe la ora 19:30, la BTarena. 

 


„Studenții” se află pe locul 9 în clasament, cu două etape înainte de finalul stagiunii europene. Trupa lui Mihai Silvășan a înregistrat 5 rezultate pozitive și 11 eșecuri, ultimul venind săptămâna trecută împotriva Joventut Badalona.

În schimb, Prometey este revelația întrecerii, fiind pe primul loc în grupa A, cu un total de 12 victorii și numai 4 înfrângeri. Deși vin dintr-o țară afectată de război, ucrainenii și-au mutat cartierul general în Letonia și au produs surprize pe bandă rulantă. Practic, trupa lui Ronen Ginzburg a pierdut ultima confruntare pe 6 decembrie 2022, cu JL Bourg. Apoi, ucrainenii, care activează în campionatul ce unește Letonia și Estonia, au bifat 28 de victorii consecutive.


De partea cealaltă, U-BT încearcă să își refacă moralul după partida de sâmbătă, pierdută la Oradea. Mihai Silvășan primește și vești bune, întrucât Andrija Stipanović este aproape refăcut și va evolua miercuri

În tur, Prometey a învins-o pe U-BT cu 105-82.


Mihai Silvașan își dorește victoria împotriva celor de la Prometey.

„Așteptăm cu nerăbdare acest meci. Ne dorim să facem un joc bun și să câștigăm. Jucăm cu echipa clasată pe primul loc în grupă, fiind în mare formă Nu au mai pierdut în EuroCup dinaintea întâlnirii cu noi din tur. Sunt o grupare extrem de talentată din punct de vedere individual, au mulți jucători care pot face diferența. 


Sunt atletici și au un joc de tranziție foarte bun. Statisticile lor din punct de vedere ofensiv arată foarte bine, au cea mai mare medie de puncte marcate în EuroCup. Va trebui să stopăm aceste lucruri și să oprim recuperările lor ofensive. Atunci ne vom da șanse să sperăm la o victorie. Ne dorim să evoluăm bine în ultimul meci acasă din EuroCup și îi așteptăm pe suporteri în număr cât mai mare”, a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă dinaintea meciului.

Patrick Richard spune ca va fi un meci dificil cum au fost și restul de până acum în EuroCup.

„Cu siguranță va fi un alt meci dificil în EuroCup. Toate partidele au fost grele, iar Prometey se luptă să încheie pe primul loc. Cu siguranță, ultima dată când ne-am întâlnit nu am dat tot ce aveam mai bun. Obiectivul nostru este să câștigăm, mai ales că jucăm acasă. 

Va fi ultimul meci european al sezonului pe teren propriu și le datorăm fanilor o victorie. Ei au călătorit și au fost în permanență lângă noi, la prima noastră aventură în EuroCup. Vrem să câștigăm pentru ei!” , a declarat Patrick Richard la conferința de presă premergătoare meciului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Karel Guzman, reacție după incidentele de la meciul U-BT Cluj - CSM CSU Oradea: „Comportamentul meu a fost inacceptabil”

VIDEO. U-BT Cluj va deschide o anchetă disciplinară în cazul lui Guzman. Jucătorul a sărit la bătaie în timpul meciului

Ultimele Stiri
abonare newsletter