Sport

Două zile până la derby-ul Clujului. Ioan Ovidiu Sabău (Universitatea Cluj): „Am emoții, dar noi suntem într-un moment destul de bun”

Un nou meci între CFR și Universitatea Cluj, al treilea în stagiunea 2022-2023, va avea loc luni, 13 martie, în Gruia, acolo unde se închide sezonul regular al Superligii.

U-CFR pe Cluj Arena. Sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj U-CFR pe Cluj Arena. Sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj

 

Înaintea partidei cu CFR, Ioan Ovidiu Sabău a participat la o conferință de presă în care a început prin a spune următoarele:


„E un meci cu o încărcătură mai specială. Sunt aceste ambiții mai deosebite. Ca și joc, întâlnim o echipă cu multă experiență care a jucat în cupele europene și de ani buni domină campionatul. Noi suntem într-un moment destul de bun și ca formă, și ca entuziasm după ce am reușit în ultimele jocuri. Sper să fie un meci spectaculos. Ambii ne dorim să câștigăm, avem diferite obiective. Dan Petrescu este un fost coleg și antrenor pe care îl apreciez foarte mult și își dorește ca prin acest meci să continue lupta pentru câștigarea campionatului. Eu am alt obiectiv, trebuie să salvez echipa de la retrogradare. Sper ca și în tribune să fie spectacol și fiecare să-și susțină echipa favorită, iar Clujul trebuie să rămână un oraș în care să te simți în siguranță și respectat și cred că așa va fi până la urmă.”

Tehnicianul a punctat și care va fi cheile jocului.


„N-am discutat de prime speciale. Depinde de inspirația mea, starea jucătorilor, cum vom reuși să fim într-o formă bună. Echipa care greșește mai puțin, aleargă mai mult și stă mai bine în teren va câștiga.”

Sabău a fost întrebat și dacă a pregătit în mod special fazele fixe, aspect forte al CFR-ului:


„Știm că vorbim despre o echipă periculoasă la fazele fixe. Au jucători care sunt foarte concentrați la asemenea faze și sunt agresivi atunci când trebuie să atace mingile. E clar că se simt bine când câștigă atâtea puncte cu fazele fixe. Acolo trebuie să fim foarte atenți, să evităm cornerele și fazele fixe în preajma careului.”

Întrebat dacă le-a arătat filmulețe din anii precedenți ai derby-ului, tehnicianul a spus:


„Nu vreau să-i încarc prea mult. Majoritatea dintre ei știu ce înseamnă un astfel de joc. Trebuie să găsesc un echilibru. Cu o motivație prea mare uităm de fotbal. Până la urmă e un joc de fotbal. Trebuie să gestionăm atmosfera din tribune, presiunea care există pe cele două echipe. Jocul se câștigă cu multă inteligență, agresivitate sportivă echilibrată.”

Sabău a scos în evidență ce urmărește pe lângă derby:


„Clar că am emoții. Există o încărcătură și sunt anumite așteptări. Pentru suporterii Universității acest meci este cel mai important. La fel e și pentru mine, îi înțeleg. Am crescut aici și știu ce înseamnă. Dar obiectivul echipei este cel mai important. Sigur, înseamnă foarte mult acest derby și pentru mine și pentru suporteri.”

Duelul cu CFR va avea loc luni, 13 martie, de la ora 20:30.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Suporterii CFR Cluj, mobilizare pentru derby-ul Clujului: „Ne învingem rivalii atât pe teren cât și în tribune!”

Ioan Ovidiu Sabău, despre viața de antrenor și experiențele din perioada de fotbalist: „Toți care au fost la centrul de copii și juniori la U Cluj sunt foarte legați de acest club”

Chipciu ar fi luat cartonaș galben intenționat, pentru a fi suspendat la meciul cu CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter