Sport

Real Madrid, învinsă pe teren propriu de Barcelona în semifinala Cupei Regelui

Barcelona a fost victorioasă în prima manșă a semifinalei Cupei Regelui împotriva marii rivale Real Madrid.

FC Barcelona a învins-o pe Real Madrid /FOTO: FC Barcelona - Facebook FC Barcelona a învins-o pe Real Madrid /FOTO: FC Barcelona - Facebook

 

 


FC Barcelona a învins-o pe marea rivală Real Madrid, cu scorul de 1-0, joi seara, chiar pe stadionul „Santiago Bernabeu”, într-un El Clasico desfăşurat în prima manşă a semifinalelor Cupei Spaniei la fotbal.



Diferenţa a fost făcută de autogolul lui Eder Militao (26), mingea fiind respinsă de portarul Thibault Courtois în fundaşul brazilian la şutul lui Franck Kessie.

Astfel, Barca are prima şansă de a juca o nouă finală în Copa del Rey, manşa secundă a semifinalei fiind programată pe Cam Nou în data de 5 aprilie.

Golul catalanilor a fost iniţial anulat pentru ofsaid la Ferran Torres, dar arbitrajul video a decis că atacantul nu influenţa faza. Şi Real Madrid a avut un gol, marcat de Karim Benzema (12) şi anulat de VAR pentru ofsaid la atacantul francez.

Benzema nu a făcut un joc prea bun nici cu Barca, având nu mai puţin de 13 şuturi, însă niciunul pe poartă.

FC Barcelona a obţinut această victorie în condiţiile în care nu a putut conta pe jucători de bază precum Lewandowski, Pedri sau Ousmane Dembele, toţi accidentaţi. Căpitanul Sergio Busquets a jucat joi al 46-lea său Clasico, stabilind un nou record în materie, după ce precedentul era împărţit cu Lionel Messi şi Sergio Ramos (45).

Catalanii au trecut peste momentul dificil cauzat de eliminarea din Europa League (de către Manchester United) şi continuat în campionat cu Almeria (0-1).

În cealaltă semifinală a Cupei Spaniei, Osasuna a învins-o miercuri pe Athletic Bilbao, cu 1-0, la Pamplona, returul urmând să aibă loc în Ţara Bascilor, pe 4 aprilie.

Pe „Santiago Bernabeu”, în faţa a 63.000 de spectatori, au evoluat echipele:
Real Madrid: Courtois - Dani Carvajal, Eder Militao, Rudiger, Nacho (Rodrygo, 67) - Camavinga, Kroos (Tchouameni, 74), Modric (Alvaro Rodríguez, 84) - Fede Valverde, Benzema, Vinicius Junior.
FC Barcelona: Ter Stegen - Ronald Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Alejandro Balde - Busquets, Kessie (Sergi Roberto, 86), F. De Jong, Gavi - Raphinha (Ansu Fati, 69), Ferran Torres.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News


 

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj a câștigat meciul cu UTA Arad, scor 2-1. A treia victorie consecutivă în Superligă

Sergiu Buș a câștigat în instanță procesul cu CFR Cluj și trebuie să primească o sumă colosală din partea clubului

Ultimele Stiri
abonare newsletter