Sport

„U” Cluj pleacă de la Sibiu cu toate cele 3 puncte după victoria cu Hermannstadt

„U” Cluj a câștigat pe terenul celor de la Hermannstadt cu 1-0.

„U” Cluj obține toate cele 3 puncte grație reușitei spectaculoase a lui Ioan Filip /FOTO: FC Universitatea Cluj „U” Cluj obține toate cele 3 puncte grație reușitei spectaculoase a lui Ioan Filip /FOTO: FC Universitatea Cluj

 

 


Universitatea Cluj a câștigat marți pe terenul celor de la Hermannstadt cu scorul de 1-0. Meciul a contat pentru etapa a 28 a SuperLigii. Partida a fost crucială pentru ambele echipe întrucât cele două sunt concurente directe pentru evitarea retrogradării.

 


Elevii lui Ioan Ovidiu Sabău au deschis scorul repede, în minutul 10. Ioan Filip a finalizat  cu o execuție superbă cu călcâiul, pe spate, după ce Dan Nistor a croșetat prin întreaga defensivă a sibienilor. 

Hermannstadt a ieșit mai motivată de la cabine și a reușit sa înscrie la mijlocul părții secunde când Balaure a finalizat cu capul, din interiorul careului, după o centrare foarte bună a lui Popescu. Însă golul a fost anulat după o analiză VAR datorită faptului că pasator decisiv la gol se afla în poziție de ofsaid în momentul în care a primit mingea. 


Zece minute mai tărziu Gorcea devine eroul Universității. După ce a făcut penalti pe o ieșire neinspirată la o centrare, portarul celor de la „U” apără șutul de la punctul cu var a croatului Babic, păstrând astfel avantajul minim al Universității.

Sibienii au mai avut o oportunitate de a marca în ultimul minut de prelungire al partidei când au reclamat un henț în careu, însă cei din camera VAR au judecat faza și nu au dictat lovitură de la 11 metri.


Jucătorii lui Marius Măldărășanu au avut 9 șuturi spre poartă dintre care 2 au prins spațiul porții în timp ce jucătorii „U” Cluj avut 6 șuturi spre poartă dintre care 3 l-au pus la încercare pe portarul sibienilor.

Cele două echipe și-au împărțit aproape perfect posesia, Hermannstadt având mingea 51% din timp pe când „U” Cluj a controlat balonul pentru 49% din timp.


În urma acestei victorii,„U” Cluj ajunge la 31 de puncte în acest sezon și a urcat momentan pe locul nouă în clasament. Pentru a-și menține poziția la finalul rundei va trebui ca FC Botoșani să nu învingă Rapidul, Chindia Târgoviște să piardă în fața FC U Craiova și ca FC Voluntari să nu învingă CS Mioveni.

După această înfrângere, Hermannstadt ocupă locul 13 cu 26 de puncte fiind pe ultimul loc care asigură salvarea de la retrogradare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj 2-0 FC Botoșani: „Victorie după 90 de minute de luptă!”

„U” sau Untold Arena și mall în stadion. Cum vrea Consiliul Județean să scoată bani din Cluj Arena

Ultimele Stiri
abonare newsletter