Sport

Mamadou Thiam este noua vedetă a Universității Cluj: „Acel jucător motivat care face diferența!”

Mamadou Thiam a devenit unul dintre cei mai importanți jucători pentru Universitatea Cluj după prestațiile bune din ultimele partide.

Mamadou Thiam după victoria cu FC Botoșani /FOTO: captură ecran FC Universitatea Cluj - Facebook Mamadou Thiam după victoria cu FC Botoșani /FOTO: captură ecran FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Mamadou Thiam a semnat cu „U” Cluj în septembrie 2022 și a reușit să își facă debutul în Liga 1 în meciul cu CS Mioveni. Fotbalistul a reușit să înscrie primul său gol în Superligă împotriva FCSB-ului. După acea dispută, antrenorul FCSB-ului, Nicolae Dică a părăsit echipa.

 


Chiar dacă la începutul sezonului nu era la capacitate maximă din punct de vedere fizic, Thiam a muncit pentru a-și îmbunătăți forma și performanțele. Ca rezultat, el a devenit un jucător-cheie pentru „U” Cluj și a ajutat echipa să obțină rezultate bune în Liga 1.

În ultimele trei meciuri, Mamadou Thiam a reușit să înscrie de patru ori, marcând în meciurile cu CS Mioveni, Chindia și FC Botoșani. În partida din weekend cu FC Botoșani, el a deschis scorul în minutul 28 cu un șut din șase metri și a făcut 2-0 în minutul 84, învingându-l pe portarul advers din a doua încercare.

Cu cele două goluri marcate în meciul cu FC Botoșani, Thiam a ajuns la șapte reușite în Superligă și se simte foarte bine la „U” Cluj. 

„Mă simt foarte bine aici, toată lumea m-a ajutat încă din prima zi. Fanii mă ajută și ei, mă simt iubit și asta e important pentru un jucător", a declarat Thiam la finalul partidei.
 


Relația cu Ioan Ovidiu Sabău

Thiam a mulțumit și antrenorului său, Ioan Ovidiu Sabău, care l-a ajutat să se adapteze la noua sa echipă și la fotbalul românesc: „A vorbit mult cu mine, mi-a spus ce trebuie să îmbunătățesc. Asta e cel mai bine pentru un jucător, să aibă un antrenor care îl ajută”.

La rândul său, Sabău a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Thiam, spunând că este un jucător motivat și foarte apreciat de echipă: „Thiam este acel jucător motivat care face diferența! E foarte apreciat și e un mare câștig pentru echipă. Chiar dacă este vorba despre muncă în colectiv, ai nevoie de un asemenea jucător, are curaj să ia acțiuni unu contra unu și trage foarte bine cu ambele picioare. Aveam mare, mare nevoie de această victorie”. 


Cariera lui Mamadou Thiam

Mamadou Thiam s-a născut în Aubervilliers, Franța, și a început să joace fotbal la Dijon. La vârsta de 19 ani, el a debutat la nivel de seniori în Ligue 2, dar a marcat primele sale goluri și a reușit promovarea doar după un an.


El a fost împrumutat la echipa Clement Foot, unde a jucat în 34 de meciuri, a marcat opt goluri și a oferit patru pase decisive. În 2017, Thiam a ajuns în Anglia, la echipa Barnsley FC din Liga 2. În cele 46 de meciuri jucate pentru echipa engleză, el a reușit să înscrie de șapte ori și să ofere alte șapte pase decisive.

Ulterior, Thiam a fost transferat în prima ligă din Belgia, la KV Oostende, dar în cele 16 meciuri jucate pentru această echipă, nu a reușit să înscrie goluri. El s-a întors în Franța și a semnat cu echipa Nancy, unde a jucat în 35 de meciuri de campionat și a reușit să înscrie de șase ori, oferind și o pasă decisivă.


 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„U” Cluj 2-0 FC Botoșani: „Victorie după 90 de minute de luptă!”

„U” sau Untold Arena și mall în stadion. Cum vrea Consiliul Județean să scoată bani din Cluj Arena

Ultimele Stiri
abonare newsletter