Sport

Dueluri spectaculose în Champions League. Real Madrid lovește din nou

Miercuri, 22 februarie, s-a încheiat prima manșă din cadrul optimilor de finală ale Champions League.

Jucătorii Realului sărbătorind un gol /FOTO: UEFA Champions League - Facebook Jucătorii Realului sărbătorind un gol /FOTO: UEFA Champions League - Facebook

 

 


În stilul caracteristic competiției, fanii fotbalului au avut parte de un spectacol total în multe dintre meciurile jucate în turul optimilor Champions League

 


Spectacolul de pe Anfield

Cel mai spectaculos meci al rundei a fost cel dintre Real Madrid și Liverpool. Spaniolii au făcut un pas mare spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce i-au zdrobit pe englezi cu 5-2.

Liverpool a condus cu 2-0 după un sfert de oră, dar campioana en titre a reuşit o „remontada” epică, marcând de cinci ori într-o reeditare a finalei competiţiei de anul trecut, cu arbitrul român Istvan Kovacs la centru.


Echipa antrenată de Jurgen Klopp a început în trombă şi a deschis scorul după patru minute, prin uruguayanul Nunez, care a reluat spectaculos cu călcâiul centrarea lui Salah, surprinzându-l pe Courtois. Gazdele au ratat apoi o situaţie mare de gol prin Salah (12), dar au reuşit să se desprindă două minute mai târziu, când atacantul egiptean a profitat de o gafă de proporţii a portarului Courtois şi a marcat simplu.

Vinicius Junior a marcat primul gol al madrilenilor (21), cu un şut cu efect a colţul lung. Şi Real Madrid a marcat golul al doilea după o greşeală imensă de portar (36), Alisson degajând direct în Vinicius Junior, de unde mingea a intrat în poartă.


Vinicius a marcat contra lui Liverpool în trei sezoane consecutive, în sferturile ediţiei 2020/21, în finala sezonului 2021/22 şi acum în optimile ediţiei 2022/23.

Real Madrid a ieşit montată de la cabine şi a marcat de două ori în decurs de zece minute. Modric a executat o lovitură din lateral stânga, iar Eder Militao a venit nemarcat la colţul scurt, plasând perfect o lovitură de cap (47). Benzema a înscris cu şansă în min. 55, şutul său fără intensitate şi precizie fiind deviat decisiv în propria poartă de Joe Gomez (55).


Ultimul gol al meciului a fost înscris tot de Benzema, câştigătorul „Balonului de Aur” punctând simplu la capătul unui contraatac, din pasa lui Vinicius Junior (67).

 

Campioana Angliei din nou impiedicată

Un alt meci interesant din această rundă a fost RB Leipzig împotriva Manchester City RB Leipzig a terminat la egalitate cu Manchester City, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal.

City, care nu a putut conta pe De Bruyne, Laporte şi Stones, a început bine şi a controlat prima parte a meciului, profitând de timiditatea excesivă a echipei germane.

Echipa antrenată de Pep Guardiola a înscris în min. 27, prin Mahrez, din pasa lui Ilkay Gundogan, după e greşeală comisă de Xaver Schlager.

Oaspeţii au avut şansa desprinderii, dar Rodri a trimis bine în faţa porţii, dar Haaland nu a reacţionat (30).

Manchester City putea decide soarta partidei, dar Haaland a trimis prin faţa porţii (68), la capătul unui atac rapid.

La poarta cealaltă, Ederson a respins mingea expediată de Szoboszlai (69), iar apoi gazdele au reuşit egalarea, după un nou corner, Gvardiol înălţându-se imperial peste toată apărarea engleză şi marcând cu capul (70) din cornerul executat de Halstenberg.

„Cetăţenii” au echilibrat disputa şi au avut o şansă de a pleca din Germania cu toate punctele, dar portarul Blaswich (73) a respins mingea trimisă de Gundogan.

 

Rezultatele complete ale partidelor

Marți 14 februarie

  • PSG 0 – 1 Bayern Munchen
  • AC Milan 1 – 0 Tottenham

Miercuri 15 februarie

  • Club Brugge 0 – 2 Benfica Lisbon
  • Borussia Dortmund 1 – 0 Chelsea

Marți 21 februarie

  • Eintracht Frankfurt 0 – 2 Napoli
  • Liverpool 2 – 5 Real Madrid

Miercuri 22 februarie

  • RB Leipzig 1 – 1 Man. City
  • Inter Milano 1 – 0 FC Porto

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Antrenorul echipei Lazio, Maurizio Sarri, se teme înainte de meciul cu CFR Cluj: „Suntem în dificultate”

Ce șanse are CFR Cluj să învingă echipa Lazio Roma? Petrescu: „Sunt realist”

Ultimele Stiri
abonare newsletter