Sport

Adrian Păun este convins în victoria CFR Cluj în duelul cu Lazio: „Pentru multă lume ar însemna o surpriză, nu însă și pentru mine.”

Fostul jucător al CFR Cluj, Adrian Păun are încredere în Dan Petrescu și elevii săi și spune că echipa din Gruia va trece de Lazio.

Adrian Păun are încredere în victoria CFR Cluj/ FOTO: Gábor István-Gábor - Facebook Adrian Păun are încredere în victoria CFR Cluj/ FOTO: Gábor István-Gábor - Facebook

 

 


CFR Cluj a pierdut cu 0-1 în fața lui Lazio, în prima manșă a play-off-ului Europa Conference League. Totuși, fostul jucător al echipei clujene, Adrian Păun, susține că destinul calificării nu s-a decis în meciul de la Roma.

 


Păun a părăsit CFR Cluj în toamna anului trecut pentru a juca la Hapoel Beer Sheva din Israel, dar rămâne atașat fostei sale echipe. El își susține foștii colegi în meciul retur cu Lazio, care va avea loc în această seară.

„Sunt convins. Pentru multă lume ar însemna o surpriză, nu însă și pentru mine. Știu cum se lucrează la CFR, știu cum pregătește Petrescu meciurile, știu determinarea din grup și valoarea băieților.


Au mai existat momente în care Clujul părea la pământ, iar echipa s-a trezit la momentul oportun și a dat peste nas celor care-i cântau sfârșitul. Un gol diferență nu e un capăt de țară, chiar dacă adversarul se numește Lazio”, a declarat Păun pentru prosport.ro.

Fostul fotbalist al CFR-ului este de părere că în tur diferența au făcut-o jucătorii de top ai italienilor.


„Am văzut meciul tur, iar acolo diferența au făcut-o jucătorii de top mondial ai lui Lazio. Poate că de pe margine se vede altfel, mai simplist, dar, când ai în față un rival de nivelul italienilor, e tare complicat să obții un rezultat favorabil.

Chiar dacă se crează la un moment dat condiții mai favorabile, gen un cartonaș roșu pentru adversar. Jucătorii excepționali și-au spus acolo cuvântul, dar, la Cluj, sunt convins că Petrescu va pregăti strategia potrivită pentru a trece în turul următor”, a adăugat Păun.


Fotbalistul este de părere că echipa din Gruia va presta o apărare organizată. Acesta mizează că golul CFR-ului va veni pe o fază fixă.

„Vom vedea probabil un CFR cu o defensivă extrem de organizată și atentă, focusată apoi pe fazele de gol. E chiar un meci care se pretează la o victorie dintr-o fază fixă, specialitatea casei la Cluj.

Voi fi în fața televizorului, parcă văd deja partida cu ochii minții. Nici când evoluam acolo nu mă gândeam dinainte la sărbătoare, dar o șampanie e pusă la păstrare, da!”, a adăugat fotbalistul.

Adrian Păun este de părere că elevii lui Dan Petrescu vor triumfa după loviturile de departajare.

„Meciul se va încheia 1-0 după 90 de minute. Și se va decide la loviturile de departajare, unde se va califica CFR. Petrescu prea a avut ghinon până acum la acest capitol. Iar golul decisiv la 11 metri îl va marca Deac!”, a mai spus Adrian Păun.

CITEȘTE ȘI:

Antrenorul echipei Lazio, Maurizio Sarri, se teme înainte de meciul cu CFR Cluj: „Suntem în dificultate”

Tactica adoptată de Dan Petrescu înaintea meciului cu Lazio

abonare newsletter