Sport

Măsura luată de Dan Petrescu înaintea meciului din Conference League cu Lazio

Antrenorul CFR Cluj, Dan Petrescu și-a băgat echipa în cantonament timp de o săptămână pentru a se pregăti pentru următoarele meciuri.

Dan Petrescu schimbă abordarea înaintea meciului cu Lazio /FOTO: CFR Cluj - Facebook Dan Petrescu schimbă abordarea înaintea meciului cu Lazio /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


Din cauza ultimelor două înfrângeri, 0-1 cu FCSB și 0-2 cu Universitatea Craiova, Dan Petrescu a luat măsuri. Luni, tehnicianul și-a anunțat elevii că vor intra într-un cantonament prelungit. Stagiunea de pregătire va începe de luni seară și se va termina după partida de campionat cu FC Argeș, de duminică.

 


O astfel de situație nu s-a mai întâmplat la CFR din pandemie când, din cauza îmbolnăvirii a peste 20 de jucători, fotbaliștii au fost blocați pentru mai multe zile în cantonamentul de la Mogoșoaia înaintea ultimelor trei partide ale sezonului, inclusiv pentru „finala” cu CSU, când au învins cu 3-1, în august 2020. 

CFR Cluj nu are o istorie bună cu echipele italiene. În cele 98 de partide europene disputate până acum, CFR a avut 5 duble întâlniri cu echipe din Italia. Una singură a fost în fază eliminatorie. În anul 2013, CFR a pierdut ambele manșe cu Inter (0-3 în Gruia, 0-2 la Milano). În cele 10 partide, echipa din Gruia a adunat doar o remiză și două victorii, una cu AS Roma (2-1 în deplasare) și una cu Lazio (2-1 acasă). 


În istoria confruntărilor între formațiile românești și cele italiene au avut loc 26 de dueluri în fazele eliminatorii ale competițiilore europene. Echipele din România au reușit să se califice mai departe de doar 4 ori.

 

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj reușeste un nou transfer. Cine este jucătorul venit în Gruia

Cristi Balaj, nemulțumit de jocul CFR Cluj: „Nu suntem învățați să pierdem!”

abonare newsletter