Sport

Dan Petrescu, luat la țintă pentru jocul CFR-ului din acest sezon: „E aproape incredibil”

Dan Petrescu a fost criticat pentru jocul CFR-ului din acest sezon și pentru lipsa de dominare a campionatului obișnuită sezoanelor precedente.

CFR Cluj se află pe poziția a doua în Superligă /FOTO: CFR Cluj - Facebook CFR Cluj se află pe poziția a doua în Superligă /FOTO: CFR Cluj - Facebook

 

 


CFR Cluj și  Dan Petrescu își propun să câștige cel de-al șaselea titlu consecutiv. Cu toate acestea, echipa nu reușește să domine sezonul regulat așa cum o făcea în stagiunile trecute, situându-se pe locul 2 după 24 de etape, la un punct în urma liderului Farul Constanța.

 


Fostul internațional român Basarab Panduru și-a exprimat îngrijorarea cu privire la performanța actuală a CFR-ului și a criticat strategia lui Dan Petrescu de a se baza aproape exclusiv pe fazele fixe. Panduru crede că echipa trebuie să își diversifice jocul pentru a-și consolida poziția în clasament și pentru a câștiga un nou trofeu de campioană.

„Cred că noi avem impresia că joacă acelaşi lucru, dar eu mă întrebam aseară dacă Petrescu a mai pierdut vreodată, până în etapa a 24-a, şase meciuri. Sau dacă a pierdut şase meciuri în tot campionatul regulat. 


(n.r. crezi că a mai avut vreodată atâtea adversare puternice?) Nu, dar niciodată nu cred că a stat doar în fazele fixe. În momentul ăsta, sunt trei jucători care sunt golgheteri. E aproape incredibil, la patru goluri. Manea, patru goluri, Janga are patru goluri, Malele are patru goluri.

Parcă prea stai în fazele fixe anul ăsta, ca niciodată. Şi să pierzi şase meciuri în 24… nu cred că s-a mai întâmplat lucrul ăsta”, a declarat Panduru pentru orangesport.ro.


Dan Petrescu a afirmat că ar fi dorit un atacant prolific în echipa sa, însă fostul jucător al ardelenilor, Ionuț Rada, susține că Petrescu a primit orice jucători a cerut.

Rada este de părere că „bursucul” ar trebui să își asume această abordare a construirii lotului la care a fost de acord în mod inițial, și să își construiască jocul în jurul fotbaliștilor actuali,


„Atunci, probabil împreună cu conducerea, a luat această decizie de a-l lăsa să plece (n.r. pe Marko Dugandzic la Rapid). Își asumă. Probabil că acum când se lovește de această problemă o scoate în evidență.

Mă gândesc că Dan Petrescu este tipul de antrenor căruia i s-a adus cam tot ce și-a dorit din punct de vedere al lotului. Când un atacant îți ratează îți dorești un finalizator, dar cred că ei au făcut această tactică, așa au gândit lotul. Cred că toată lumea a fost de acord când a plecat Dugandzic”, a declarat Ionuț Rada pentru prosport.ro.

CITEȘTE ȘI:

Reacția lui Cristi Balaj după ce fanii CFR Cluj au aruncat cu bulgări în jucătorii FCSB-ului: „Tavi Popescu încerca să îi lovească!”

Cazul Roger continuă. De ce a dat jucătorul clubul CFR Cluj în judecată

abonare newsletter