Sport

Regulile impuse de Ioan Ovidiu Sabău în vestiarul Universității Cluj: „Nu poți să ai rezultate dacă nu ieși din zona de confort”

„U” Cluj a demonstrat o nouă forță în joc de la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău ca antrenor. Acesta a schimbat total atmosfera în vestiar și implicarea jucătorilor.

„U” Cluj a obținut 4 puncte în 2 meciuri de la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău /FOTO: fcucluj.ro

 

 


Schimbarea în jocul lui „U” Cluj este majoră de la venirea lui Ioan Ovidiu Sabău. „Studenții” au patru puncte după primele două meciuri din 2023. În ambele partide Universitatea Cluj a avut o posesie de peste 60 la sută și peste 30 de situații de gol împotriva Voluntariului și Rapidului.

 


Ovidiu Sabău spune că i-a convins pe jucători să depună mai mult efort în antrenamente și să petreacă mai mult timp la antrenament.

„Trebuie să-i convingi că tot ce fac, fac pentru viitorul lor, pentru cariera lor, pentru familiile lor și nu poți să ai rezultate dacă nu ieși din zona de confort. Și antrenamentul trebuie să însemne pentru jucătorii profesioniști epuizare și efort la maxim. Așa sunt antrenamentele și ei s-au adaptat foarte bine. Dacă antrenamentul e la 10:30, la 9:15 – 9:30 toți sunt la stadion. Îi văd că intră în sala de forță după antrenament, este o concurență între ei pentru cine face mai multe flotări, tracțiuni și așa mai departe. Le place foarte mult. 


Sigur, la început am făcut noi, după care ei au văzut că se simt foarte bine, încep să se transforme din punct de vedere fizic și au încredere în ceea ce facem. Prin asta am câștigat încrederea jucătorilor. Au venit și rezultate, jocuri foarte bune în Antalya și, zic eu, jocuri foarte bune cu echipe grele din campionatul nostru”, a declarat Ioan Ovidiu Sabău pentru primasport.ro.

Antrenorul le-a transmis fotbaliștilor săi că are două principii de bază la care ține.


„Disciplina și regulile respectate. Sunt foarte multe. Programul, să vii în timp, dar nu pentru că ești amendat ci să înțelegi că ai nevoie de timp să te pregătești pentru antrenament. Nu vorbesc de faptul că nu se permite un limbaj indicent în vestiar și așa mai departe, adică să existe respect unul pentru celălalt, dar și pentru oamenii din jurul echipei…

Sigur, sunt mult mai multe. Vorbim de greutate corporală, se face cântarul de două ori pe săptămână. Mi se pare o normalitate. Nu pentru că vreau să îi verific. Ei se verifică pe ei, să vadă unde sunt și unde trebuie să facă îmbunătățiri”, a mai adăugat Sabău.

CITEȘTE ȘI:

Galeria „U” Cluj refuză să meargă la meciul cu FC U Craiova: „Fotbalul fără suporteri nu își are sensul”

Ovidiu Sabău speră să nu-l mai vadă pe arbitrul Marian Barbu la meciurile lui „U” Cluj: „Cum să nu dai 11 metri la o astfel de fază?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter