Sport

Ovidiu Sabău speră să nu-l mai vadă pe arbitrul Marian Barbu la meciurile lui „U” Cluj: „Cum să nu dai 11 metri la o astfel de fază?”

Faza cea mai controversată a partidei dintre Universitatea Cluj și Rapid, 0-0, se discută și după câteva zile de la meciul de pe Cluj Arena. „U” Cluj ar putea să ceară oficial ca arbitrul Marian Barbu să nu mai fie delegat la meciurile echipei.

Ioan Ovidiu Sabău/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook Ioan Ovidiu Sabău/ Foto: FC Universitatea Cluj - Facebook

 

 


Universitatea Cluj a terminat la egalitate cu Rapid Bucureşti, 0-0, în 27 ianuarie, pe Cluj Arena, în primul meci din etapa a 23-a a Superligii de fotbal.

 


O fază controversată s-a consemnat în min. 66, când Dorinel Oancea a căzut în careul oaspeţilor după un duel cu Răzvan Onea, dar arbitrul nu a acordat penalty-ul solicitat de clujeni, iar cei din cabina VAR nu au intervenit.
Antrenorul echipei „U” Cluj spune că atitudinea lui Barbu îl face să se gândească la faptul că acesta nu se teme de faptul că ar putea fi tras la răspundere de șefii CCA și că în decizia sa din meciul „U” Cluj- Rapid București nu se pune problema de gafă.

CITEȘTE ȘI:
Meci de luptă, nu de fotbal, între Universitatea și Rapid. Cluj Arena, o mocirlă
FC U Craiova 1948, fără suporteri la meciul contra „U” Cluj. Măsuri drastice luate de olteni

„Stau o etapă – două, stau bine-mersi și nu e nici o problemă. Și cei de la VAR au aceeași vină. Noi n-ar trebui să vorbim despre așa ceva, dar dacă așa se obișnuiește… El, în mod normal n-ar mai trebui să arbitreze pe «U» Cluj, dacă noi ne permitem să vorbim. Pentru că unii dintre ei poate sunt foarte orgolioși: «A, vorbiți prea mult voi, dați în noi. Vă așteptăm la cotitură».


Dacă ar interveni Comisia, noi n-ar mai trebui să vorbim. Dacă noi nu spunem nimic suntem complici, în sensul «ăștia de-aia nu vorbesc, cine știe». Dacă vorbim, te cheamă la Comisii (...) Aici nu se pune întrebarea dacă a fost sau nu a fost. Sunt oameni, poți să greșească, dar aici este foarte evident, foarte clar. Absolut toată brigada. Și cei de la VAR. Așa ceva nu poți să nu dai.

Cum să nu dai 11 metri la o astfel de fază? Doar că nu vrei sau nu ți-e frică de consecințe, până la urmă. Posibil și acest lucru. Nu poți să spui că nu ai văzut. Merg să văd pentru ce înseamnă jucători, pentru ce înseamnă public, ce înseamnă club, respectul pentru investițiile care s-au făcut la VAR. Te duci și te consultați. N-ai voie să faci așa ceva”, a spus Sabău la Prima Sport, citat de prosport.ro


Reacțiile din fotbalul românesc

Lumea fotbalului românesc a fost revoltată în privința deciziei de pe Cluj Arena, brigada de arbitrii fiind criticată dur.

„Nu înțeleg arbitrii. Ei caută niște detalii prin care încearcă să anuleze niște anumite elemente clare”, a declarat Cristi Balaj, președintele CFR Cluj.


„Una dintre cele mai clare lovituri de la 11 metri nedate de când avem sistemul VAR. Ei bine, aici, fundașul încearcă să joace mingea. Din cauza terenului nu-și poate controla alunecarea, și cu piciorul stâng, lăsat în spate, îl ia cu fulgi cu tot pe atacantul celor de la U Cluj. Fault evident!”, a fost verdictul fostului arbitru Marius Avram.
Eroarea a fost taxată dur și de adversarele Rapidului în lupta pentru titlu. „VAR-ul nu intervine pe noroi”, a fost reacția ironică pe Facebook a lui Mihai Stoica.

În timp ce Gică Popescu, președintele Farului, a atacat și el, virulent, eroarea. ”Am înțeles, e an centenar, dar nu așa! Dumnezeule, ajunge! E sfidare!”, a spus acesta.
Și Dan Petrescu a reacționat dur după meciul disputat de CFR contra Rapidului în Gruia: „De ce dracu’ au mai pus VAR-ul dacă nu ne uităm la el?”.

CITEȘTE ȘI:

Cristi Balaj taxează dur greșelile de arbitraj de la meciurile Rapidului: „Am înnebunit! Anumite lucruri nu le mai înțeleg”

abonare newsletter