Sport

Tricolorii U21 și-au aflat adversarii din preliminariile EURO 2025. Peste cine vor da piept elevii lui Emil Săndoi?

Joi, 2 februarie, la Nyon, selecționata Under 21 și-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia.

Joi, 2 februarie, la Nyon, selecționata Under 21 și-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia/ Foto: UEFA Under-21 Championship - Facebook Joi, 2 februarie, la Nyon, selecționata Under 21 și-a aflat adversarii din preliminariile Campionatului European 2025, găzduit de Slovacia/ Foto: UEFA Under-21 Championship - Facebook

 

 


Echipa naţională Under-21 a României a fost repartizată în Grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia la tragerea la sorţi de la Nyon a preliminariilor Campionatului European de tineret din 2025, găzduit de Slovacia, informează, joi, site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

 


România s-a aflat în prima urnă valorică la tragerea la sorţi a preliminariilor EURO 2025 care vor începe în luna septembrie a acestui an.

Au fost trase la sorţi 7 grupe de câte 6 echipe şi două grupe de 5. Se vor califica direct la Campionatul European câştigătoarele celor 9 grupe şi cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul şase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manşă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, ţara gazdă, este calificată direct.


Grupele de calificare la EURO U21 din 2025 sunt următoarele:

  • Grupa A: Italia, Irlanda, Norvegia, Turcia, Letonia, San Marino
  • Grupa B: Spania, Belgia, Scoţia, Ungaria, Kazahstan, Malta
  • Grupa C: Ţările de Jos, Suedia, Georgia, Macedonia de Nord, Moldova, Gibraltar
  • Grupa D: Germania, Polonia, Israel, Bulgaria, Kosovo, Estonia
  • Grupa E: România, Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru, Armenia
  • Grupa F: Anglia, Ucraina, Serbia, Irlanda de Nord, Azerbaidjan, Luxemburg
  • Grupa G: Portugalia, Croaţia, Grecia, Belarus, Insulele Feroe, Andorra
  • Grupa H: Franţa, Austria, Slovenia, Bosnia-Herţegovina, Cipru
  • Grupa I: Danemarca, Cehia, Islanda, Ţara Galilor, Lituania

Naţionala de tineret a României a devenit în ultimii ani o prezenţă constantă la turneele finale U21. În 2019, s-a calificat în semifinale dintr-o grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia. Performanţa aceasta a reprezentat automat şi calificarea la Jocurile Olimpice. Apoi, în 2021, „tricolorii” au părăsit competiţia neînvinşi, după remize cu Germania şi Ţările de Jos şi victorie cu Ungaria, ţara gazdă. Anul acesta, la EURO 2023, România U21 va fi prezentă pentru a treia oară consecutiv la turneul final, de data aceasta în calitate de ţară gazdă, alături de Georgia.

CITEȘTE ȘI:

FRF așteaptă prezență mare pe Cluj Arena pentru naționala României. Reiterarea coșmarului de la baraj

România-Spania 1-4. Naționala de tineret, lecție de fotbal primită de la spanioli

Emil Săndoi, despre meciurile naționalei de tineret de pe Cluj Arena: „Întâlnim două dintre cele mai puternice selecţionate din Europa ”

abonare newsletter