Sport

O legendă a clubului Universitatea Cluj își serbează astăzi ziua de naștere

Ovidiu Maier, un fost jucător al „U” Cluj în anii `90, și-a serbat joi ziua de naștere.

Ovidiu Maier a jucat pentru „U” Cluj în anii 90 /FOTO:  4everucluj.ro Ovidiu Maier a jucat pentru „U” Cluj în anii 90 /FOTO: 4everucluj.ro

 

 


Un jucător important în echipa „U” Cluj a anilor 1990, Ovidiu Maier a împlinit marți 52 de ani. Nascut pe 2 februarie 1971, fostul fotbalist și-a făcut debutul în alb negru în anul 1995, într-un meci contra Rapidului. 

 


Maier a evoluat timp de două sezoane pentru „studenți”. Acesta a plecat de la Cluj la finalul sezonului 1996/1997, ultimul meci fiind împotriva FCM Bacău. În perioada petrecută la Universitatea Cluj, Maier a reușit 10 goluri în 57 de partide, în Liga 1 și Cupa României.

„Un nume important din istoria Universității își sărbătorește ziua de naștere.


Ovidiu Maier împlinește astăzi 52 de ani. «Motanul», cum era cunoscut printre «Șepcile Roșii», a jucat timp de două sezoane pentru «U», dar și-a lăsat adânc amprenta în inimile fanilor prin fotbalul spectaculos pe care îl propunea la fiecare partidă. A bifat 54 de jocuri în alb-negru și a înscris de nouă ori.

Clubul nostru îi urează «La mulți ani» și îi dorește multă sănătate și fericire”, a declarat Universitatea Cluj pe Facebook.


 

Dragostea pentru Universitatea Cluj

Deși a evoluat la un număr semnificativ de echipe în cariera printre care și Rapid sau Gloria Bistrița, „motanul” consideră suporterii Universității Cluj ca fiind cei mai infocați. În plus, fostul fotbalist a spus că „U” Cluj este echipa lui de suflet.


„Am jucat la multe echipe, inclusiv la Rapid, care are și ea fani devotați, dar suporteri precum cei de la Cluj nu am văzut nicăieri. Atunci galeria stătea la Tribuna a II-a, deasupra tunelului care ducea la vestiare și cânta tot meciul, indiferent de rezultat. Fanii erau extraordinari, sectorul lor era o mare de confetti, role și fumigene, cum se practica pe atunci.

Ne împingeau de la spate și jucam de cele mai multe ori pentru ei, să-i vedem fericiți și să le răsplătim atașamentul. De multe ori, întregul stadion ne încuraja. Am spus-o: aici m-am simțit cel mai bine în întreaga mea carieră de jucător. «U» este echipa mea suflet”, a spus Ovidiu Maier.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Nicolae Dică atacă Universitatea Cluj: „Mi se pare lipsă de respect”

Ovidiu Sabău speră să nu-l mai vadă pe arbitrul Marian Barbu la meciurile lui „U” Cluj: „Cum să nu dai 11 metri la o astfel de fază?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter