Sport

A împiedicat Emil Boc numirea lui Eugen Neagoe antrenor la Universitatea Craiova? U Cluj, răspuns tăios: „O jalnică perdea de fum cu iz de amenințare”

Eugen Neagoe a fost în centrul atenției în această iarnă. Antrenorul de 55 de ani a plecat de la „U” Cluj și a semnat cu Universitatea Craiova.

Radu Constantea și Emil Boc la un eveniment de susținere a Universității Cluj

 

Între timp, oltenii au întâmpinat probleme privind înregistrarea contractului, astfel că Eugen Neagoe nu poate sta pe banca tehnică la meciul cu FC Botoșani.


Locul acestuia este ținut de secundul Ionuț Stancu. Între timp, Universitatea Craiova a acuzat-o pe U Cluj că a implicat politicul pentru ca Neagoe să nu poate fi legitimat la timp. Oltenii au dat și un comunicat în acest sens. Însă ardelenii au răspuns și ei.

„FC Universitatea Cluj respinge tentativa U Craiova 1948 Club Sportiv S.A. de politizare a cazului antrenorului Eugen Neagoe, de fapt doar o jalnică perdea de fum aruncată în ochii suporterilor craioveni pentru a le ascunde adevărul.


Clubul din Craiova încearcă, în acelaşi timp, să pună presiune pe comisiile Federaţiei Române de Fotbal care judecă dosarul lui Eugen Neagoe. Adevărul este că primarul Emil Boc nu are nicio legătură cu situaţia în care se află acum Eugen Neagoe, iar avocaţii care reprezintă FC Universitatea Cluj în acest caz nu sunt angajaţi de primar sau de Primărie, ci colaborează de mai bine de trei ani cu clubul nostru.

Insinuarea cu iz de ameninţare a clubului din Craiova, care avansează ideea că ar putea să obţină rezultate defavorabile cu FC Botoşani şi AFC Hermannstadt, influenţând astfel artificial lupta din partea inferioară a clasamentului, este doar o gravă eroare de comunicare (şi nu altceva), care poate, însă, afecta imaginea şi integritatea competiţiei.


Clubul din Craiova este ultimul care ar trebui să vorbească despre politizare şi despre fotbal finanţat, ca sursă iniţială, din bani ai Statului Român", se arată în comunicatul celor de la Universitatea Cluj.

Ce acuză Universitatea Craiova

Cei de la Universitatea Craiova au acuzat-o pe U Cluj că ar fi primit ajutor de la primarul Emil Boc pentru a împiedica legitimarea lui Eugen Neagoe.


„Nu vă îngrijorați de lipsa domnului Eugen Neagoe de pe banca echipei la meciul cu FC Botoșani pentru că știam acest lucru încă de acum câteva săptămâni, din momentul în care am aflat că domnul Boc și-a pus ambiția în «a-l pedepsi» pe actualul antrenor al Universității Craiova. Ca atare, ne-am luat toate măsurile de precauție astfel încât această lipsă să nu ne afecteze.

Nu avem nimic a reproșa Universității Cluj! Știm că aceasta a fost o decizie politică în care conducerea executivă a echipei fanion a Clujului nu a avut un cuvânt de spus.


Sigur că nu suntem de acord și nu vom fi niciodată cu implicarea politicului în desfășurarea activității echipelor de fotbal profesioniste, iar, în acest caz, cu atât mai mult cu cât această decizie a domnului Boc afectează propria sa echipă, pe care o finanțează din banii contribuabililor.

În următoarele două etape întâlnim două formații, FC Botoșani și AFC Hermannstadt, cu care Universitatea Cluj se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării. Prin lipsa antrenorului nostru principal, Eugen Neagoe, de pe bancă, domnul Boc nu face altceva decât să ofere un atu în plus acestor echipe în bătălia pentru rămânerea pe prima scenă fotbalistică din România.

Mai mult decât atât, decizia domnului Boc afectează inclusiv finanțele echipei pe care o păstorește, în sensul în care «U» Cluj va fi nevoită să plătească salariul domnului Neagoe până în momentul în care comisiile vor constata de drept rezilierea contractului.

Am văzut că domnia sa este foarte supărat pe decizia fostului jucător emblematic al Universității Craiova, Eugen Neagoe , dar trebuie să rețină că această decizie a fost conformă contractelor semnate, iar, dacă domnia sa dorea să se protejeze, avea la îndemână instituirea unei clauze compensatorii în cazul în care una dintre părți își dorea rezilierea unilaterală, acestea fiind regulamentele Federației Române de Fotbal.

Suntem convinși că oamenii mari de stat au cu totul și cu totul alte preocupări decât să-și conducă urbea într-un „război” cu antrenorul unei echipe adverse. Nu credem ca Brătienii sau Iuliu Maniu ar fi avut un astfel de comportament!

În ceea ce privește situația domnului Neagoe, dânsul este ținut în tribună de tertipurile avocaților domnului Boc, dar suntem siguri că antrenorul nostru va putea să stea pe bancă la meciul cu AFC Hermannstadt sau, cel mai târziu, la meciul cu Farul Constanța”, a transmis Universitatea Craiova, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI:

Eugen Neagoe, mesaj pentru Universitatea Cluj: „Va rămâne un club special pentru mine și aș vrea să mă înțeleagă că a trebuit să fac pasul ăsta”

Când va fi prezentat Eugen Neagoe la Universitatea Craiova. Antrenorul a părăsit „U” Cluj după doar 4 luni

Emil Boc speră la menținerea „U” Cluj în Superligă: „Am mare încredere în Ioan Ovidiu Sabau”

Ultimele Stiri
abonare newsletter