Sport

U-BT va întâlni formația ucraineană Prometey în EuroCup

U-BT va întâlni formația ucraineană Prometey în meciul cu numărul 8 al EuroCup.

Fanii U-BT/FOTO: U-BT Cluj Napoca - Facebook Fanii U-BT/FOTO: U-BT Cluj Napoca - Facebook

 

 


Elevii lui Silvășan vor disputa meciul cu numărul 8 în EuroCup și spera să obțină o victorie importantă în fața ucrainenilor de la Prometey. Ar fi a doua astfel de întâlnire, cele două formații întâlnindu-se și anul trecut în primvăra, tot în EuroCup.

 


Cea mai puternică echipă din Ucraina este printre puținele care au rezistat la un nivel ridicat, în ciuda războiului cu Rusia. Pentru a-și continua cu succes activitatea baschetbalistică, Prometey a plecat în Letonia. În primăvară, alb-roșii își jucau partidele în Cehia.

Prometey este o grupare fondată în urmă cu patru ani, dar care s-a impus rapid în baschetul din țara vecină. Activitatea a început în orașul Kamianske, apoi patronii Volodymyr Dubynsky și Pavlo Chukhno, patronii echipei, au mutat echipa în Slobozhanske. În 2021, Prometey a cucerit titlul în Ucraina și a participat în cupele europene.


În prezent, antrenorul viitorilor noștri adversari este israelianul Ronen Ginzburg. Acesta a fost selecționerul Cehiei, națională pe care a condus-o la EuroBasket 2015 și 2017, respectiv la Jocurile Olimpice din 2020. Pe lângă sportivii ucraineni, tehnicianul are la dispoziție trei americani, un nigerian, un puertorican și un ceh. 

La fel ca în primăvară, starul al celor de la Prometey este D.J. Kennedy, fost jucător în NBA la Cleveland Cavaliers, precum și la Hapoel Holon, Enisey, Ludwigsburg sau Reyer Veneția. De asemenea, Gian Clavell a trecut pe la Dallas Mavericks, în vreme ce D.J. Stephens a sosit din Franța. Prometey s-a întărit sub panou prin aducerea cehului Ondrej Balvin. Totodată, ucrainenii l-au transferat pe fostul nostru component, Dustin Hogue. 


Partita va avea loc mâine la Riga de la ora 19:00. U-BT se află pe locul 6 al grupei A cu 3 victorii și 4 eșecuri iar Prometey se află cu o poziție sub clujenii însă cu un coșaveraj mai slab.

 


 

CITEȘTE ȘI:

Victorie de senzație pentru U-BT Cluj în EuroCup. Au învins o fostă câștigătoare a Euroligii

Zi de foc pentru U-BT Cluj. Vor întâlni o echipă de top din Spania. Silvășan: „Tratăm cu optimism partida”

Ultimele Stiri
abonare newsletter