Sport

U-BT va întâlni formația italiană Pallacanestro Brescia în EuroCup. La ce se pot aștepta „studenții”

U-BT va disputa următoarea partidă din EuroCup în data de 23 noiembrie împotriva italienilor de la Pallacanestro Brescia.

Fanii U-BT/FOTO: U-BT Cluj Napoca - Facebook Fanii U-BT/FOTO: U-BT Cluj Napoca - Facebook

 

 


În acest moment U-BT se află pe locul 9, penultimul loc al grupei A din EuroCup. Elevii lui Silvășan nu au avut un start bun în cupele europene în acest sezon, având doar o victorie și 3 înfrângeri, acumulând un total de 2 puncte.

 


Adversarii lor, Pallacanestro Brescia, sunt în acest moment pe locul 3 al grupei, având un start mai bun decât clujenii, italienii reușind 2 victorii și tot atâtea egaluri. În campionat, „leoaica Italiei” a avut un start de stagiune mediocru, clasându-se pe locul 10. Băieții lui Alessandro Magro au obținut 6 puncte până în acest moment, reușind 3 victorii și 4 înfrângeri.

Echipa fondată în anul 2009, Brescia nu a avut niciun succes notabil în istoria sa. Singurele momente de reținut din scurta sa existență au fost promovarea în prima ligă italiană de baschet și o finală a Cupei Italiei.


Brescienii au reușit în acest sezon o medie de 84 de puncte pe meci, cu eficiență totală de 46%, reușind o medie de 10 lovituri de 3 puncte pe meci, cu o eficiență de 37%, conform basketball-reference.com.

Starul celor din Brescia este Amadeo Della Valle. Italianul în vârstă de 29 a reușit în acest sezon mediile de 18 puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări pe meci. Coordonatorul de joc a mai evoluat pentru echipe precum Reggio Emilia, Milano sau Gran Canaria.


Meciul se va disputa în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, miercuri, în data de 23 noiembrie de la ora 19:30.

 

CITEȘTE ȘI:

U BT Cluj va juca pentru un loc calificant în grupele Basketball Champions League

Zi de meci! U-BT Cluj întâlnește vicecampioana Lituaniei în EuroCup

Ultimele Stiri
abonare newsletter