Sport

Zi de meci! U-BT Cluj întâlnește vicecampioana Lituaniei în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca se duelează, miercuri, cu vicecampioana Lituaniei, echipă aflată la al patrulea sezon în 7Days EuroCup.

U-BT Cluj-Napoca se duelează, miercuri, cu vicecampioana Lituaniei, echipă aflată la al patrulea sezon în 7Days EuroCup/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca/Facebook U-BT Cluj-Napoca se duelează, miercuri, cu vicecampioana Lituaniei, echipă aflată la al patrulea sezon în 7Days EuroCup/ FOTO: U-BT Cluj-Napoca/Facebook

 

 


Ambele echipe au același bilanț în grupa A, și anume două înfrângeri și o victorie. Lietkabelis a pierdut cu JL Bourg, în ciuda unei prestații la înălțime a americanului Jamel Morris. Acesta a izbutit 21 de puncte, însă alb-vișinii au cedat confruntarea cu scorul de 86-73. 

 


Lietkabelis este un adversar redutabil pe teren propriu, fanii contribuind la o atmosferă electrizantă în Cido Arena, o sală cu o capacitate de aproape 6.000 de locuri. Cido Arena a găzduit meciuri din cadrul EuroBasket 2011. 

Drept dovadă, Lietkabelis a depășit-o în urmă cu două săptămâni acasă pe ratiopharm Ulm, cu scorul de 80-76. Totodată, balticii au pierdut în fața celor de la Prometey. Cu o medie de 14 puncte pe meci, Morris este cel mai bun marcator al viitorilor noștri adversari. 


În campionatul intern, formația condusă de Nenad Čanak este pe trei, cu un bilanț de cinci victorii și două înfrângeri. Ultima dată, gruparea din orașul Panevėžys a răpus-o pe Prienai CBet cu 96-77. Kristian Kulamaee a totalizat 25 de puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, în vreme ce Vytenis Lipkevicius a contribuit prin 15 puncte, 2 recuperări și un assist. 

Guzman nu va juca în meciul de miercuri seară

U-Banca Transilvania a stat în ultima etapă a Ligii Naționale, astfel că sportivii lui Mihai Silvășan au pregătit în detaliu încleștarea de miercuri din 7Days EuroCup. 


„Vom întâlni o echipă bună, care are mulți jucători formați în școala lituaniană de baschet. Aceștia sunt sportivi educați, disciplinați, care pot să marcheze cu lejeritate din spatele liniei de trei puncte. Sunt o formație cu o rotație adâncă, în sensul că folosesc 10 sau chiar 11 baschetbaliști la fiecare meci. Ei joacă agresiv, mai ales la meciurile de pe teren propriu. Nu sunt o echipă de nebătut, cu siguranță mergem acolo să ne dăm șanse să câștigăm meciul. Cred că suntem suficient de motivați să facem tot ce ține de noi să câștigăm. Din păcate, ne-am deplasat în Lituania fără Karel Guzman. Nu s-a reușit obținerea vizei pentru el, așa că a rămas la Cluj-Napoca”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul U-BT Cluj.

 

CITEȘTE ȘI:

U-BT Cluj a scos la licitație echipamentele roz. Baschetbaliștii un semnal de alarmă asupra cancerului la sân

U-BT Cluj a pierdut acasă meciul cu Umana Reyer Venezia, în competiția de baschet EuroCup

U-BT Cluj, victorie clară și peste 100 de puncte marcate în Derby-ul Ardealului

Ultimele Stiri
abonare newsletter