Sport

U BT Cluj va juca pentru un loc calificant în grupele Basketball Champions League

Campioana României la baschet U BT Cluj, a învins miercuri, 15 septembrie, în Grecia, formaţia elenă Peristeri BC cu scorul 84-74 (39-40), în semifinalele turneului preliminar al Basketball Champions League.

 

În primul meci din cadrul turneului elen, U BT Cluj a învins campioana finlandei Vilpas Vikings cu scorul 106-97. Vineri, 17 septembrie, se vor duela echipele Fribourg Olympic și U BT Cluj pentru singurul loc calificant în grupele Basketball Champions League.


U BT Cluj participă pentru a patra oară în preliminariile BCL, începând din 2016, însă nu a trecut niciodată în faza grupelor. La turneul din Grecia din acest an, campioana României nu beneficiază de aportul a trei jucători de bază, accidentaţi, adică Brandon Brown, Giordan Watson şi Nandor Kuti.

O singură echipă românească a ajuns în grupele BCL, CSM Oradea, în stagiunea 2016-2017, însă fără a trece mai departe.


După încheierea preliminariilor BCL din acest sezon, în plan intern, pentru U BT Cluj urmează Supercupa României, cu CSO Voluntari, în 22 septembrie, între 24 – 28 septembrie primul tur al Cupei României, iar Liga Naţională va debuta în 2 octombrie.

CITEȘTE ȘI


BASCHET: U BT Cluj a debutat în preliminariile Champions League cu o victorie

Ultimele Stiri
abonare newsletter