Sport

David Popovici, desemnat înotătorul anului! Tânărul român, cel mai bun înotător din lume în 2022

David Popovici a fost recompensat pe merit pentru realizările sale de excepție, primind titlul de „înotătorul anului”. Performanțele lui din anul 2022 nu au trecut neobservate.

David Popovici, desemnat înotătorul anului. FOTO: Facebook/ David Popovici David Popovici, desemnat înotătorul anului. FOTO: Facebook/ David Popovici

 

 


Tânărul David Popovici a fost ales înotătorul anului de publicația Swimming World Magazine, scrie Hotnews.ro. Campion european și mondial la probele de 100 și 200 metri liber înainte să împlinească vârsta majoratului, David Popovici a dus steagul României pe cele mai înalte culmi ale lumii.

 


Vineri, publicația americană Swimming World Magazine l-a ales pe David Popovici cel mai bun înotător al anului 2022.

FOTO: Twitter

La doar 18 ani, sportivul legitimat la CS Dinamo București apare pe prima pagină a celebrei reviste, alături de Ariarne Titmus, cea care a câștigat premiul de înotătoarea anului. Australianca este dublă campioană olimpică la Tokyo la probele de 200 și 400 metri liber, însă nu a participat la Mondialele de la Budapesta.


Astfel, David Popovici se alătură unui club select al înotătorilor care au primit această distincție. Michael Phelps este cel mai decorat (8 titluri), urmat de Ian Thorpe (4 titluri).

Premianții anului 2022:


  • Înotătorul anului: David Popovici (masculin) și Ariarne Titmus (feminin)
  • Oceania: Zac Stubblety-Cook (Australia)
  • Europa: Sarah Sjostrom (Suedia)
  • Africa: Pieter Coetze (masculin - Africa de Sud) & Lara van Niekerk (feminin - Africa de Sud)
  • SUA: Bobby Finke (masculin) și Katie Ledecky (feminin)

David Popovici va mai participa în acest an și la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, care se vor desfășura în perioada 13 - 18 decembrie.

CITEȘTE ȘI:

La mulți ani, David Popovici! Noul star al înotului mondial împlinește 18 ani

Ultimele Stiri
abonare newsletter