Sport

Derby-ul Universităților. Mirel Rădoi: „Victoria celor de la U Cluj cu FCSB reprezintă un semnal de alarmă”

Partida dintre Universitatea Craiova și Universitatea Cluj se va juca astăzi, de la ora 21:00. Ardelenii vin după un succes de prestigiu, 2-1, pe teren propriu, contra celor de la FCSB.

Univesitatea Craiova - Universitatea Cluj în luna iulie Univesitatea Craiova - Universitatea Cluj în luna iulie

 

În tur, „U” Cluj și Universitatea Craiova au remizat, 1-1. Golurile partidei au fost marcate de Ioan Filip, respectiv Paul Papp.


Antrenorul echipei de fotbal Universitatea Cluj, Mirel Rădoi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că victoria adversarei de sâmbătă Universitatea Cluj în partida cu FCSB, în etapa precedentă (scor 2-1), reprezintă un semnal de alarmă pentru formaţia sa.

„Urmează reeditarea derby-urilor Universităţilor de acum mult timp. Să sperăm că în tribune şi pe teren va fi la fel ca acum câţiva zeci de ani. Victoria celor de la Cluj cu FCSB este un semnal de alarmă pentru noi. Pentru că ei au jucat foarte bine, au ştiut să şi sufere şi şi-au creat ocazii foarte mari şi în 10 jucători. Deci e un semnal de alarmă pentru toţi. Pentru noi e foarte importantă această partidă şi chiar ne interesează cum câştigăm. Le-am spus şi băieţilor că atunci când câştigăm vreau să o facem şi frumos. Nu se poate de fiecare dată. Dar eu prefer să fac egal sau să pierd frumos", a afirmat Rădoi.


„Este un meci important pentru ambele echipe, amândouă venim după victorii, deci cu un moral bun. Dar noi jucăm acasă şi trebuie să ne impunem atât ritmul, cât şi intensitatea. Trebuie să fim foarte atenţi pentru că Universitatea Cluj este o echipă periculoasă şi foarte agresivă care acoperă zonele rămase libere imediat. În ultima sa partidă, Clujul nu a dat timp de 45 de minute nicio şansă adversarului... şi a fost un adversar de calibru care se bate la câştigarea campionatului (n.r. - FCSB). E clar că pe cei de la U Cluj şi un rezultat de egalitate îi va mulţumi. Însă pe noi ne-ar scoate din lupta asta de a obţine cât mai multe puncte. În meciul de sâmbătă ei vor alterna momentele, cele când vor face presing avansat şi cele când ne vor ceda iniţiativa şi se vor retrage pentru a închide spaţiile", a adăugat Rădoi.

Pentru partida de sâmbătă, tehnicianul nu poate conta pe serviciile atacantului Elvir Koljic. 


Mirel Rădoi susţine că Universitatea Craiova mai are nevoie de 25 de puncte până la finalul sezonului regulat pentru a fi sigură de calificarea în play-off.

Echipa de fotbal Universitatea Craiova întâlneşte, sâmbătă, de la ora 21:00, pe Stadionul Ion Olemenco din Craiova, formaţia Universitatea Cluj, într-o partidă contând pentru etapa a 17-a a Superligii.

CITEȘTE ȘI:

Gigi Becali îl vrea pe Eugen Neagoe la FCSB? Rămâne Universitatea Cluj fără antrenor?

Patru meciuri fără eșec pentru Universitatea Cluj. Eugen Neagoe: „Nu sunt mulțumit"

„U” Cluj a remizat cu FC U Craiova 1-1, în Superligă

abonare newsletter