Sport

CFR Cluj a obținut o victorie la Praga, în Europa Conference League. 0-1 cu Slavia

CFR Cluj a obţinut o victorie nesperată cu echipa Slavia Praga, scor 1-0 (1-0), joi seara, pe Eden Arena din Praga, în Grupa G a competiţiei de fotbal Europa Conference League.

CFR Cluj a obținut o victorie la Praga, în Europa Conference League / Foto: CFR Cluj - Facebook CFR Cluj a obținut o victorie la Praga, în Europa Conference League / Foto: CFR Cluj - Facebook

 

 


Campioana României a câştigat cu emoţii un joc în care a fost dominată total de Slavia, însă golul lui Rangelo Janga (45) a făcut diferenţa.

Slavia a pus stăpânire pe joc încă din primul minut, când Manea a blocat şutul-centrare al lui Jurasek. Portarul Scuffet, unul dintre remarcaţii acestui meci, a avut o primă intervenţie în min. 11, când a respins mingea trimisă de Olayinka la un corner, iar apoi Yeboah a îndepărtat pericolul. Portarul italian s-a remarcat şi în min. 19, când a prins şutul tras de Doudera la colţul scurt. Vicecampioana Cehiei a avut şi două bare în prima repriză: prima în min. 24, când şutul lui Olayinka a fost deviat de Tecl cu călcâiul în bară, iar a doua în min. 41, când Provod a tras de la circa 24 de metri în stâlpul din dreapta porţii lui Scuffet. Şutul lui Kacearaba (33) a fost blocat de Kolinger, iar Usor (41) a trimis peste poartă din careu.


CFR a dat lovitura în min. 45, la o fază care nu anunţa nimic: Roger era izolat în colţul terenului, dar a reuşit că centreze în faţa porţii, iar Rangelo Janga a profitat de pasivitatea lui Kacearaba şi a deschis scorul. Pentru internaţionalul din Curacao a fost primul gol marcat în tricoul echipei CFR.

Şi repriza a doua s-a desfăşurat după acelaşi scenariu, cu Slavia atacând în valuri şi CFR având rare ieşiri pe contre. Scuffet a fost la post în min. 48, când a respins salvator şutul din întoarcere al lui Olyainka, min. 61, când a deturnat mingea trimisă de Ewerton din lovitură liberă de la 25 metri, în min. 63, când Usor a şuatat de la 16 metri, dar italianul a reţinut, în min. 75, când Traore a trecut de Yuri şi a tras din unghi, dar Scuffet a respins peste transversală, sau în min. 86, cînd Ewerton a trimis un şut din colţul careului. Usor (90) a şutat pe lângă poartă, la una din ultimele oportunităţi ale gazdelor. Malele putea marca un gol de kinogramă în min. 90+5, când a scăpat spre poarta părăsită de Kolar, dar şutul său de la mijlocul terenului s-a dus pe lângă ţintă.


CFR a obţinut astfel prima sa victorie într-o grupă în care toate echipele au 4 puncte şi golaveraj zero. În celălalt meci de joi, FC Ballkani a învins-o pe Sivasspor cu 4-3, în deplasare.

CFR Cluj va disputa pe 13 octombrie revanşa cu Slavia Praga, la Cluj-Napoca.


Slavia Praga - CFR Cluj 0-1 (0-1)

A marcat: Rangelo Janga (45).
Praga, Eden Arena
Europa Conference League - Grupa G

Au evoluat echipele:
Slavia: 1. Ondrej Kolar - 21. David Doudera, 30. Taras Kacearaba, 4. Aiham Ousou, 33. David Jurasek (19. Murphy Dorley, 87) - 23. Petr Sevcik, 5. Christ Tiehi (27. Ibrahim Traore, 69) - 16. Moses Usor, 17. Lukas Provod (22. Ewerton, 61), 9. Peter Olayinka - 11. Stanislav Tecl (căpitan; 20. Yira Sor, 61). Antrenor: Jindrich Trpisovsky.
Rezerve neutilizate: 31. Adam Dvorak, 34. Jan Sirotnik - 35. Matej Jurasek, 41. Ondrej Kricfalusi, 44. Erik Biegon, 45. Martin Subert, 52. Albert Labik.
CFR Cluj: 1. Simone Scuffet - 4. Cristian Manea, 44. Yuri Matias, 33. Denis Kolinger, 45. Mario Camora (căpitan) - 10. Ciprian Deac (47. Christopher Braun, 77), 21. Bismark Adjei-Boateng (40. Lovro Cvek, 87), 73. Karlo Muhar, 8. Roger - 32. Rangelo Janga (9. Cephas Malele, 70), 15. Emmanuel Yeboah (99. Sergiu Buş, 77). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 23. Rareş Gal, 34. Cristian Bălgrădean - 2. Karlo Brucic, 11. Claudiu Petrila, 20. Vito Hammershoej-Mistrati, 28. Ovidiu Hoban.


Arbitru: Fabio Maresca; arbitri asistenţi: Fabiano Preti, Giorgio Peretti; al patrulea oficial: Ivano Pezzuto (toţi din Italia)
Cartonaşe galbene: Yuri (31), Usor (43), Muhar (51), Deac (60), Yeboah (73), Scuffet (90+3).

CITEȘTE ȘI:

Dan Petrescu, neliniștit înainte de meciul CFR Cluj-Slavia Praga: „Când dai 40 de goluri în 9 meciuri înseamnă forţă”

Un nou transfer făcut de CFR Cluj! Campioana României a adus un fundaș belgian

abonare newsletter