Sport

Săptămâna Europeană a Sportului începe vineri la Cluj-Napoca. Boc: „Avem cea mai mare rată a obezității în rândul adolescenților din UE”

Vineri, 23 septembrie, începe Săptămâna Europeană a Sportului la Cluj-Napoca. Cu această ocazie primarul Emil Boc a anunțat organizarea mai multor evenimente sportive în mai multe locații din oraș.

Vineri, 23 septembrie, începe Săptămâna Europeană a Sportului la Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro Vineri, 23 septembrie, începe Săptămâna Europeană a Sportului la Cluj-Napoca/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


În perioada 23-30 septembrie, în municipiul Cluj-Napoca va avea loc Săptămâna Europeană a Sportului.

 


În fiecare an, Săptămâna Europeană a Sportului promovează un stil de viață mai activ și mai sănătos pentru milioane de oameni din Europa și nu numai.

Primarul Emil Boc a anunțat cum va fi marcată această săptămână la Cluj.


„Am pregătit o grămadă de activități pentru clujeni care sper să se bucure. În cele două baze ale orașului în perioada 23-30 septembrie vor deveni adevărate sate sportive. La Cinema Dacia și Mănăștur vor fi proiectate filme dedicate sportului. Naționala României U-21 va susține două meciuri amicale pe Cluj Arena. La baza sportivă La Terenuri vom avea diferite activități, inclusiv zumba în 24 și 25 septembrie. De asemenea, o premieră în Iris, strada Spiru Haret o deschidem pentru pietoni pentru practicarea sportului în aer liber sâmbătă 24 septembrie, adică proiectul nostru prin care închidem o stradă ca să practicăm sportul va merge și în cartiere (…) Continuăm programul «Sport în curtea școlii», dacă nu greșesc va fi la școala «Ion Agârbiceanu» în 24 și 25 septembrie. Copiii și părinții vor putea merge în weekend să practice sport. Judo la baza sportivă La Terenuri în 26 și 27 septembrie, atletism în cele două baze sportive în 28 și 30 septembrie, scrimă pe Bulevardul Eroilor în 30 septembrie (…) și alte activități. Mesajul este o minte sănătoasă într-un corp sănătos și să încurajăm practicarea sportului pentru toate vârstele. Începând de la tineri și aici punem accentul pentru că avem cea mai mare rată a obezității în rândul adolescenților din Uniunea Europeană, este un lucru care ne îngrijorează. Pe termen lung adulții care vor fi mâine din acești adolescenți vor avea probleme de sănătate. Noi ca societate vom avea o problema cu sistemul de sănătate care a avea o presiune mai mare. Avem nevoie de tineri sănătoși care vor ajunge adulți sănătoși și vor avea o bătrânețe cât mai plăcută. Viața liniștită, de calitate se pregătește din tinerețe”, a declarat edilul la un post de radio local.

 

CITEȘTE ȘI:

Boc a renunţat la maşină şi a mers pe jos la primărie, pentru a marca Săptămâna Mobilităţii

Surpriză pentru călătorii din Cluj. Concert spontan într-un autobuz din municipiu. VIDEO

abonare newsletter