Actualitate

Boc a renunţat la maşină şi a mers pe jos la primărie, pentru a marca Săptămâna Mobilităţii

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/21/emil boc merge pe jos.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Primarul Clujului, Emil Boc, a mers, vineri, pe jos de acasă la Primărie pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi Ziua europeană fără maşini, şi a făcut 18 minute faţă de 6 minute cât face în mod normal cu maşina, informează Mediafax.

Emil Boc a plecat de acasă, din cartierul Zorilor, vineri dimineaţă, la ora 7.37 şi a mers pe jos până la Primăria Cluj-Napoca, pentru a ajunge la ora 8.00. El a ajuns la Primărie după 18 minute, faţă de cele 6 minute pe care le face în mod normal cu maşina.


"Este o vreme ploioasă, care aduce belşug, şi m-am pregătit pentru ploaie. Este o zi în care trebuie să ne amintim că poate exista şi viaţă fără maşină. Din nefericire, ne amintim foarte rar că poate exista viaţă fără maşină, şi eu zic că merită să încercăm. Cu siguranţă nu strică. La sănătate face bine şi va fi şi un mediu mai curat. Mai mulţi oameni sănătoşi înseamnă şi o societate mai sănătoasă. Eu am făcut 18 minute pe jos de acasă, faţă de 6 minute cât făceam cu maşina. E o diferenţă de 12 minute şi zic că merită. Şi la Guvern am mers de câteva ori pe jos, pentru că era destul de aproape. Îi invit pe toţi să facă un pic de mişcare, că nu strică. Dacă ne trezim cu 10 minute mai devreme, cu atât mai bine, că ne ajută să ne pregătim programul”, a mai spus Emil Boc.

Şi angajaţii Primăriei Cluj-Napoca au venit vineri la serviciu pe jos sau folosind transportul în comun.


La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a mers la serviciu cu bicicleta pentru a marca Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi Ziua europeană fără maşini.

În cadrul Săptămânii Europene a Mobilităţii, vineri, sâmbătă şi duminică, la Cluj-Napoca vor avea loc mai multe evenimente printre care "Clujul pedalează", care se adresează bicicliştilor, dar şi "Crosul Companiilor", prin care locuitorii municipiului sunt încurajaţi să practice sportul.


Foto: facebook.com

Ultimele Stiri
abonare newsletter