Sport

Jucătoarea Elena Zaharia a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene Under-21. Boc: „România, campioana europeană a tenisului de masă”

Jucătoarea română Elena Zaharia a cucerit medalia de aur în proba feminină de simplu, duminică, la Campionatele Europene de tenis de masă Under-21 de la Cluj-Napoca.

Jucătoarea Elena Zaharia a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene Under-21 / Foto: Emil Boc Jucătoarea Elena Zaharia a cucerit medalia de aur la Campionatele Europene Under-21 / Foto: Emil Boc

 

 


Elena Zaharia a câștigat medalia după ce a învins-o în finală pe germanca Franziska Schreiner cu scorul de 4-3 (11-5, 11-8, 8-11, 12-10, 9-11, 10-12, 11-7).

 


România a încheiat competiția cu trei medalii

Zaharia a câştigat fără probleme primele două seturi, dar apoi l-a pierdut pe al treilea şi a evitat egalarea (2-2), salvând o minge de set în manşa a patra, adjudecată cu 12-10 (3-1). În cele din urmă, Schreiner a egalat la seturi, 3-3, dar Elena Zaharia s-a impus în setul decisiv cu 11-7.

În semifinală, desfăşurată tot duminică, Elena Zaharia a învins-o dramatic pe cehoaica Zdena Blaskova, cu 4-3 (11-7, 4-11, 6-11, 9-11, 13-11, 11-8, 11-7), revenind de la 1-3 la seturi.


România a încheiat astfel Europenele Under-21 de la Cluj cu trei medalii, două de aur şi una de bronz. Celelalte două medalii au fost obţinute la dublu mixt, aur prin Andrei Istrate şi Camelia Mitrofan, respectiv bronz prin Darius Movileanu şi Elena Zaharia.

Boc: „România, campioana europeană a tenisului de masă”

După finalizarea competiției, primarul Emil Boc a spus că România este „campioana europeană a tenisului de masă”, dar s-a bucurat și de faptul că a avut ocazia să premieze sportivii:


„România este campioana europeană a tenisului de masă! Eveniment superb în Sala polivalentă BTarena - Campionatul European de Tenis de Masă U21. Astăzi am avut ocazia să premiez sportivii ajunși în finalele dublu masculin, dublu feminin, simplu masculin și simplu feminin Campionatului European de Tenis de Masă ROMSTAL U21. În perioada 14-18 septembrie, evenimentul de talie europeană a reunit la Cluj-Napoca cei mai buni sportivi europeni până în 21 de ani, băieți și fete, în probele de simplu, dublu și dublu mixt (…) Felicitări tuturor și mult succes în parcursul sportiv! Hai România!! De asemenea, felicit stafful pentru organizarea de excepție a acestui campionat european”, a spus Boc.

Evenimentul a fost organizat de Federația Română de Tenis de Masă și European Table Tennis Union, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al Municipiului Cluj-Napoca. Alocarea financiară din partea municipalității a fost de 300.000 lei.

CITEȘTE ȘI:

Aur pentru România, la Europenele Under-21 de tenis de masă de la Cluj-Napoca

Campion la 10 ani! Cum reușește un elev din Cluj să câștige medalii de aur pe bandă rulantă la tenis de masă

abonare newsletter