Sport

CFR Cluj primește un bonus financiar consistent de la UEFA, dar mai puțini bani decât FCSB

În ultimii ani, UEFA a decis să suplimenteze veniturile echipelor care se califică în grupele competițiilor europene, iar bonusurile nu sunt deloc mici.

sursă foto Facebook Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca

 

În acest sezon de Liga Campionilor, pe lângă cele 15,6 milioane de euro pe care cluburile le primesc pentru accederea în grupe, mai sunt împărțite alte 600 de milioane de euro între cele 32 de echipe, conform unui clasament întocmit de UEFA pe baza performanțelor europene din ultimii 10 ani, plus trofeele europene câștigate de-a lungul timpului, scrie digisport.ro.


Așadar, de exemplu, Real Madrid, locul 1 în acest clasament, ia cea mai mare ”bucată” din bonus - 36,3 milioane de euro. În consecință, doar pentru calificarea în grupe, campioana europeană încasează peste 50 de milioane de euro.

Bonus de 23,5 milioane de euro pentru Conference League

În Europa League, în acest sezon, vor fi „virate” 69,75 milioane de euro, în timp ce în Conference League vor fi trimise alte 23,5 milioane de euro.


Din aceste 23,5 milioane de euro vor fi recompensate și cele două formații din Liga 1 calificate în grupe, FCSB și CFR Cluj.

În clasamentul întocmit de UEFA pe baza reușitelor din ultimii 10 ani+trofeele câștigate, FCSB a fost plasată pe locul 8, în timp ce CFR Cluj s-a situat pe locul 13.


Gigi Becali a anunțat public, în mai multe rânduri, că bonusul de la UEFA pentru echipa sa va fi de 1,1 milioane de euro. Mai exact, 1.112.500 de euro.

Gruparea „roș-albastră” a fost ajutată de faptul că UEFA o recunoaște drept continuatoarea echipei Steaua, care care câștiga Cupa Campionilor Europeni în 1986, la Sevilla.


CFR Cluj primește mai puțin bani decât FCSB

De partea cealaltă, CFR Cluj se va mulțumi doar cu 890.000 de euro în plus, pe lângă cele 2,94 milioane de euro obținute pentru calificarea în grupele Conference League.

Așadar, CFR Cluj ajunge la un total de 3,83 milioane de euro după calificarea în grupe, o sumă deloc de neglijat, ținându-se cont de faptul că echipa are mari probleme financiare.


După această reușită, banii de la UEFA care vor fi virați echipei ar putea fi investiți pentru a fi plătite salariile restante ale jucătorilor, dar și primele din sezonul trecut care nu au fost onorate.

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj l-a transferat pe atacantul portughez Jose Gomes

CFR Cluj dă marea lovitură! Campioana României a transferat un fundaș camerunez

Dan Petrescu este nemulțumit și după ce CFR Cluj a câștigat cu 4-0: „Nu mi-a plăcut”

Ultimele Stiri
abonare newsletter